La jornada lúdica i reivindicativa va servir per presentar al Baix Llobregat la campanya ‘Signa un vot’, per a la que es van recollir unes 400 signatures

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]U[/dropcap]n miler de persones, segons l’organització, es van aplegar ahir dissabte a la Plaça de Catalunya de Cornellà, en el marc de la ‘Festa per la Consulta’ de l’Assemblea Nacional Catalana.

Organitzada per la secció local de l’ANC, la jornada va comptar amb actuacions, mostra d’entitats, tallers i jocs infantils i les intervencions de la presidenta de l’ANC, Carme Forcadell, i del vicepresident de la plataforma, Jaume Marfany, entre d’altres. També s’hi va poder veure una bona estona, al diputat cornellanenc d’ERC al Congrés, Joan Tardà.

festaacn1

Durant la festa es van recollir, a més, 400 firmes en el marc de la campanya ‘Signa un vot per la independència’, que per primera vegada es presentava al Baix Llobregat.

rumbalbarUna campanya adreçada a incentivar a la ciutadania de Catalunya a que exerceixi el dret de petició, que és un dret fonamental reconegut per la Constitució espanyola i l’Estatut de Catalunya, que ermet que qualsevol persona natural o jurídica, prescindint de la seva nacionalitat, individualment o col·lectivament, es pot adreçar davant qualsevol institució pública, administració o autoritat, per fer peticions sobre qualsevol assumpte o matèria que puguin afectar exclusivament el peticionari o siguin d’interès col·lectiu o general.

Així doncs, es vol utilizar aquest dret de petició, per demanar al Parlament de Catalunya que dugui a terme totes les iniciatives polítiques perquè es pugui celebrar, no més tard del 31 de maig de 2014, una consulta democràticament i políticament vinculant en la qual es pregunti a la ciutadania de Catalunya si volen o no que Catalunya esdevingui un estat independent. En cas que això no sigui possible perquè l’Estat espanyol no permeti, impedeixi, o dilati la celebració d’una consulta democràtica o unes eleccions plebiscitàries, o no en reconegui els resultats, es demana que aquesta PETICIÓ sigui entesa com una manifestació lliure d’una voluntat favorable (“VOT”) perquè els representants electes del poble de Catalunya DECLARIN LA INDEPENDÈNCIA DE CATALUNYA, d’acord amb el dret internacional, com a molt tard l’11 de setembre de 2014.

Serà el Parlament de Catalunya mitjançant la Comissió de Peticions el que haurà de donar tràmit a les peticions que es presentin i de notificar la resposta en el termini de tres mesos des de la seva presentació. l’ANC es presenta com a dipositària de les butlletes que la ciutadania signi en exercici del seu dret de petició per tal de presentar-les conjuntament al Parlament de Catalunya i/o als organismes, institucions i/o tribunals internacionals, i/o als representants electes del poble de Catalunya.

La recollida es farà per tot Catalunya durant els propers mesos per tal d’aconseguir el major nombre possible de butlletes. Els responsables de l’ANC faran les comprovacions de les dades personals i s’encarregaran d’incorporar-les a un fitxer que restarà sota la protecció de la Llei orgànica 15/1999 de protecció de dades de caràcter personal, per tal de poder exercir, si fos el cas, els drets de rectificació o cancel·lació. Una vegada signada la butlleta se’n lliurarà un comprovant i l’original es dipositarà en una urna a fi i efecte que quedi sotmesa a la privacitat esmentada.

Òmnium Cultural també va presentar la campanya “‘Un país normal“, a la guingueta que van organitzar a la mateixa Plaça de Catalunya.

 

 

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here