Gavà va viure ahir 3 de gener, una concentració de protesta convocada per la Plataforma #NoPaguem #TransportPúblicGratuït, davant l’anunci de l’augment de preus del transport públic per aquest 2014, que ha provocat un gran descontent entre els seus usuaris. Aquestes accions es van succeïr arreu de Catalunya

Des dels moviments socials  volen fer visible aquest descontent. Així doncs, van obrir aquesta convocatòria a tota aquella gent que vulgués manifestar el seu REBUIG A L’AUGMENT DE TARIFES i vulgués expressar la necessitat de tenir un TRANSPORT PÚBLIC GRATUÏT.

Al Baix Llobregat la protesta es va realitzar a Gavà, on es va  convocar una concentració per ahir divendres 3 de gener a les 19h al davant de l’estació de Renfe de Gavà (R2).

La targeta T-10 s’encareix un 5,10% i costa 10,30 euros des de l’1 de gener

El preu de la targeta T-10 s’ha incrementat un 5,10% i ha passa a costar 10,30 euros des de l’1 de gener. L’Autoritat del Transport Metropolità (ATM) va aprovar els nous preus, que inclouen una pujada del 7,5% del bitllet senzill de metro, autobús i tramvia, que passa a valdre 2,15 euros.

L’ATM ha informat que els títols de transport T-Mes, T-Trimestre i T-Jove mantindran els preus actuals, mentre que la T-50/30 és la que més s’encareix, un 8,4%, i passa a costar 42,50 euros.

Un augment del 29,5% des del 2010

Aquestes noves tarifes suposen que la T-10, el títol de transport més utilitzat a Barcelona, ha augmentat de preu un 29,5% des de l’any 2010, quan costava 7,95 euros. Des d’aquest gener, la T-10 de dues zones costa 20,30 euros; la de tres zones, 27,70; la de quatre zones, 36,65; la de cinc, 40,95, i la de sis 43,55.

El bitllet senzill també segueix aquesta línia d’augment, que només es va congelar l’any passat. Respecte a l’any 2010, quan el tiquet per a una zona costava 1,40 euros, el preu s’ha incrementat 0,75 cèntims.

L’ATM ha indicat que les noves tarifes potencien “la fidelització de l’usuari habitual” i també “la migració cap a l’ús dels abonaments amb més viatges”, com són la T-Mes, la T-Trimestre i la T-Jove.

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here