L’Ajuntament de Cornellà és un dels cent consistoris catalans que deixaran de rebre el Fons de Cooperació Local de la Generalitat de Catalunya durant aquest 2014. En aquesta extensa llista també hi figura la baixllobregatina Olesa de Montserrat, l’alcalde de la qual ha declarat que aquesta mesura significarà  “un daltabaix” per a molts municipis

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]E[/dropcap]l repartiment ara previst exclou els ajuntaments que hagin obtingut un increment en la Participació en els Ingressos de l’Estat el 2013 en relació al 2012.

La mesura tindrà un impacte important en les finances municipals sobretot perquè els ajuntaments ja van consignar l’aportació anual de la Generalitat quan van fer el pressupost del 2013.

Cornellà

El consistori cornellanenc s’oposa frontalment a aquesta mesura i presentarà un recurs contenciós administratiu davant del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya.

L’Ajuntament de Cornellà encara desconeix la quantitat exacte que el govern català deixarà de finançar, però, en tot cas, assumirà aquesta manca d’inversió.

El consistori s’ha compromès a mantenir tots els actuals serveis municipals, especialment els de les escoles bressol municipals, l’escola municipal de música i els plans d’ocupació.

I és que aquests serveis són els que es finançaven, fins ara, amb la partida del fons de cooperació local.

Olesa de Montserrat

Olesa també es queda sense aportació dels Fons de Cooperació Local de la Generalitat i ha decidit presentar-hi al·legacions.

L’alcalde d’Olesa, Salvador Prat, ha mostrat “molta preocupació” perquè la decisió es va prendre a només 4 dies abans de finalitzar el 2013 i sense “marge de maniobra pels Ajuntaments”. Tot i això, ha recordat que el cas d’Olesa és excepcional perquè havien estat “prudents amb la despesa” però pot suposar un daltabaix per tots aquells consistoris que s’han vist afectats per la mesura.

El text recorda que la Llei de Pressupostos de la Generalitat de 2012 va establir els imports a repartir així com els criteris de distribució del Fons de Cooperació Local de Catalunya, que són la població com a indicador de despesa, la major despesa associada a la plurinuclearitat i a la capitalitat comarcal i la despesa per la gestió del territori. Els 240.000 euros menys que deixarà de percebre l’Ajuntament d’Olesa per fer front a les despeses corrents és la conseqüència que no arribi al municipi aquest Fonts de Cooperació Local.

1 COMENTARI

  1. […] Aquests governs municipal han presentat al·legacions i Gavà està estudiant la possibilitat de recòrrer als tribunals el que considera un nou greuge al municipalisme. Aquesta indignació se suma a la de molts d’altres municipis de la comarca del Baix Llobregat, que es troben en la mateixa situación, com Cornellà o Olesa de Montserrat […]

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here