La Universitat de Barcelona assessorarà el consistori espluguenc en la definició i disseny de la iniciativa d’implantar horts urbans a la ciutat, que es durà a terme amb criteris ecològics i amb la voluntat d’afavorir als col·lectius més desafavorits de la localitat

L’Ajuntament d’Esplugues ha donat el primer pas per engegar el projecte de creació a la ciutat d’horts urbans.

La semana passada, l’alcaldessa, Pilar Díaz, va signar amb el rector de la Universitat de Barcelona, Dídac Ramírez, un conveni de col·laboració en virtut del qual les dues institucions treballaran conjuntament en la definició i disseny d’aquesta iniciativa. Amb aquest acord, l’Ajuntament enceta el procés per fer realitat el compromís adquirit pel Ple, en febrer de 2013, amb l’aprovació d’una proposició ciutadana de l’Associació Veins i Veïnes d’Esplugues.

Així mateix, el projecte de creació d’horts urbans és un dels punts del pacte entre PSC i ICV-EUiA sobre el Pressupost municipal per a 2014.

En aquest sentit, Pilar Díaz va destacar que “la ciutadania d’Esplugues rep amb molta il·lusió la posada en marxa d’aquest projecte, que, a més, ens permet fomentar una activitat que s’havia perdut i que, en aquests moments, és fonamental des d’una perspectiva social”.

La Universitat de Barcelona, a través de la Fundació Solidaritat UB, assessorarà l’Ajuntament d’Esplugues en la definició dels objectius específics dels horts urbans, aplicant criteris ecològics (cultiu de productes de temporada per a l’autocomsum) i tenint com a prioritat la d’afavorir, amb aquesta iniciativa, els col·lectius més vulnerables.

En el marc del conveni també s’identificaran els usuaris potencials, s’estudiaran les fórmules de gestió més adients i s’analitzaran els espais disponibles per a la seva reconversió en horts urbans.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here