L’Ajuntament de Martorell va rebutjar dilluns per unanimitat una resolució del Departament de Governació de la Generalitat de Catalunya que suspèn a Martorell l’aportació econòmica del Fons de Cooperació Local de 2013. El Ple va donar suport a una moció impulsada pel Partit Popular que considera que la mesura incompleix l’Estatut i suposa un greuge per a l’administració local

Els 21 regidors van rebutjar de forma unànime la resolució del Departament de Governació i Relacions Institucionals de la Generalitat de Catalunya per la qual es suspenia l’aportació econòmica al consistori martorellenc procedent del Fons de Cooperació Local de 2013.

Un cop aprovada la moció, després de l’acceptació d’unes esmenes, la corporació municipal reiterarà el seu rebuig i recolzarà accions legals per recórrer-la.

Consens dels cinc partits

El regidor popular Vicente Casal va defensar la moció fent al·lusió al fet que “el Fons de Cooperació Local és un ingrés establert per l’Estatut com a un recurs per als governs locals, que contribueix al manteniment dels seus serveis”. Casal va explicar que aquesta resolució contradiu l’estatut i la Llei Municipal de Règim Local i que afecta els ajuntaments, la principal porta a la que s’adrecen els ciutadans”.

Després de l’aprovació d’una esmena de CiU -on s’especificava que l’Ajuntament ja havia fet al·legacions a la resolució-, el primer tinent d’alcalde Xavier Fonollosa va afegir que “és injusta, i la Generalitat l’ha adoptat considerant l’increment de dotació que ha tingut Martorell en els ingressos de l’estat de 2013, superior al propi Fons de Cooperació Local. Creiem que la Generalitat s’ha equivocat, i que no ens poden penalitzar sense uns ingressos als quals, per llei, hi tenim dret”.

En la mateixa línia es van pronunciar el PSC, ICV i ERC. El regidor socialista Adrià Arqué va dir que “estem d’acord amb aquesta esmena i de fet, ja ens havíem pronunciat en la mateixa línia”. Xavier Gómez (ICV) destacava que “la resolució afecta uns 107 municipis que aglutinen 5,5 milions d’habitants, i suposa una marginació, una manera de deixar-nos sense recursos a partir d’un canvi de criteris”. ERC també es va posicionar favorable a la moció, encara que no va participar en el debat de la mateixa. El seu portaveu, Adolf Bargués, sí va lamentar el fet que “no ens hagin fet arribar als grups municipals durant aquesta setmana les esmenes”.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here