Eticom – Som Connexió, oferirà serveis de telefonia i Internet, inspirant-se en el model de Som Energia. El seu objectiu és avançar cap a la sobirania de les infrastructures i dels serveis de telecomunicacions. Una de les entitats promotores de la iniciativa és la pratenca GATS

ETICOM-Som Conexió s’integra dins de l’àmbit de l’economia social i solidària. Son una cooperativa sense ànim de lucre,de construcció participativa i comunitària, que busca cobrir les necessitats d’accés als serveis de telefonia i internet dels seus socis-consumidors, al mateix temps que aglutinen persones amb motivació per avançar, des de l’acció-reflexió conseqüent, cap a una sobirania dels serveis i les infraestructures de telecomunicacions actuals.

Son un projecte de construcció permanent que persegueix des dels seus orígens, una relació estreta i propera entre la base social que fa possible el projecte i l’instrument cooperatiu (serveis de telefonia i internet). se “d’un sistema de telecomunicacions que no està al servei de les persones”.

Eticom té 3 objectius principals:

  • Oferir accés de qualitat a serveis de telefonia i internet.
  • Incidir en un canvi de mentalitat col·lectiva entorn de la capacitat transformadora que pot tenir el consum cooperatiu en un marc d’economia social i solidària.
  • Reduir impactes ambientals i socials que genera el sector de les telecomunicacions

Per als impulsors de la cooperativa, “l’economia social, des dels seus principis i valors, és la gran oportunitat que necessita el nostre món per avançar cap a una relació més justa entre persones, consum i medi ambient, i nosaltres volem apostar per aquest model, oferint serveis de telefonia i internet que connectin necessitats de consum i principis. La construcció horitzontal, la intercooperació amb altres projectes d’arreu del món, i la investigació i desenvolupament sobre noves tecnologies o l’adaptació de les ja existents en una formulació comunitària, han de ser una constant per poder oferir un servei d’accés a telefonia i Internet de qualitat, al mateix temps que incidim i col·laborem en la construcció d’un altre món possible”.

L’acte d’inauguració de dissabte al Prat va aplegar més de 170 persones, moltes presencialment i algunes que no van poder ser-hi de manera presencial, però que van seguir l’assemblea per streaming mitjançant Internet -des de llocs com Valencia, Madrid o Vic-, i que van poder interaccionar amb el que passava mitjançant les xarxes socials.

La jornada es va iniciar amb l’adscripció d’aquelles persones que volien formar part de la cooperativa, i que van abonar 100€ per esdevenir socis de ple dret i poder prendre part en la presa de decisions. Seguidament, es va passar a la discussió i votació dels estatuts de la cooperativa, que es van aprovar per unanimitat, d’igual manera que el consell rector de la mateixa.

En una primera fase, la desconexió de les grans empreses que ofereixen els serveis de telefonia i Internet, serà parcial. No obstant, Eticom pretén que acabi esdevenint una desconexió gairebé total, en un futur proper. La idea, és que la cooperativa acabi generant les seves pròpies estructures.

Segons fonts de la cooperativa, més de 400 persones d’arreu de l’estat, s’haurien interessat pel projecte, que tot just arrenca després d’una fase de presentacions durant el mes de febrer, que es van duur a terme principalment al Baix Llobregat i també a part de la resta del territori català.

 

 

 

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here