Via Twitter la colombiana Shakira va presentar ahir dimarts el videoclip que acompanya el segon senzill del seu nou disc, que inclou temes en anglès, espanyol i català; fet que no ha estat exempt de polèmica. La cantant afincada a Barcelona, va escollir la baixllobregatina Colònia Sedó i l’entorn natural de Montserrat, com a escenaris privilegiats de les imatges que acompanyen el seu segon single

La cantant colombiana va presentar recentment seu nou disc a Barcelona, i va anunciar que aquest inclou una versió del ‘Boig per tu’ de Sau. A l’edició Deluxe que tindrà el disc, la canta en català; fet que va desfermar una certa polèmica que encara es manté viva, sobretot a les xarxes socials. Malgrat la polèmica, o potser causada precisament per aquesta, la versió de Shakira s’ha col·locat el número 1 de les descàrregues d’iTunes.

El disc on s’inclou aquesta cançó, que porta per títol “Shakira”, va sortir ahir a la venda i també inclou la peça “Can’t Remember to Forget You”, que interpreta a duet amb la cantant caribenya Rihanna; així com “Empire”, el videoclip de la qual s’ha rodat al Baix Llobregat.

La cantant, que va voler compartir amb els seus seguidors el segon video que ha llançat en els darrers mesos, va expressar la seva alegria per compartir aquest treball. “Per celebrar el llançament de l’àlbum, aquí teniu el meravellós nou vídeo d’Empire!”, va dir Shakira en el seu compte personal de Twitter.

El videoclip d’aquest segon senzill amb lletra en anglès, mostra a Shakira vestida de núvia, penedint-se de les seves noces a la porta de l’església i fugint.  L’entorn on s’ubiquen les imatges és el de la baixllobregatina Colònia Sedó, així com alguns paisatges de la muntanya de Montserrat.

La Colònia Sedó és una colònia industrial del riu Llobregat que es troba al terme d’Esparreguera i que actualment acull el Museu de la Colònia Sedó, que forma part del Museu de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya. Tot el conjunt de la colònia obrera estava situat al costat mateix de la fàbrica i s’estructurava en blocs allargats d’habitatges de planta baixa i dos pisos que formaven set carrers paral·lels entre si. Al mig d’aquests carrers paral·lels hi havia l’església i, a banda i banda d’aquesta, les escoles. Entre les cases obreres i la fàbrica hi havia la casa de l’amo, amb un extens jardí i, en un altre extrem, la fonda, els safareigs i altres serveis. Alguns d’aquests elements s’aprecien al videoclip de l’estrella internacional.

Pel que fa a Montserrat, la muntanya presenta unes característiques tan originals i sorprenents que ha esdevingut un dels símbols de Catalunya. El municipi baixllobregatí de Collbató és l’únic de la comarca que forma part de l’entorn del Parc Natural de Montserrat. No obstant, el paisatge de Montserrat forma part del sentir de la comarca del Baix Llobregat, malgrat el Parc Natural no en formi part en la seva totalitat. Municipis baixllobregatins com Olesa de Montserrat o Esparreguera, es troben “sota l’ombra” d’aquesta muntanya “màgica”.

 

 

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here