Seat fabricarà un SUV (Sport Utility Vehicle) en la seva gamma de productes totalment dissenyat a la planta de Martorell. Ho va anunciar, ahir al matí el president de Seat, Jürgen Stackmann durant la presentació dels resultats de l’any passat. El nou vehicle començarà a comercialitzar-se l’any 2016 tot i que no ha garantit que es fabriqui a Martorell

Stackmann va assegurar que “és una notícia excel·lent per a Seat i és un pilar fonamental en la nostra estratègia de futur de la companyia. És un model dissenyat a Martorell que suposa un gran pas entrar en un nou segment de creixement i una peça angular de la marca”. El nou SUV es desenvoluparà al centre tècnic de Seat a Martorell i permetrà accedir en un segment de mercat que només a Europa representa gairebé un milió de vehicles a l’any.

El president de Seat, Jürgen Stackmanm va explicar que serà el Grup Volkswagen qui decidirà la planta on es fabricarà el nou SUV.

Els millors números de la història

Seat ha tancat el 2013 amb la xifra d’ingressos més alta de la seva història: 6.473 M€, que representa un 6,3% més que l’exercici anterior. Aquestes xifres es deuen sobretot a l’augment de ventes i de la producció. L’any passat, Seat va vendre 355.000 unitats, un 11% més respecte l’any anterior. Alemanya és el mercat amb més creixement a Europa i destaca la consolidació de la marca a Argèlia, amb un 26,9%.

El León, amb més de 102.000 unitats entregades en tot el món és la clau que explica el creixement de les vendes de Seat durant el 2013. En la planta de Martorell la producció ha crescut respecte a anys anteriors i continua sent el motor de fabricació i de creixement de la marca.

Stackmanm ha dit que “en el 2013, Seat ha demostrat el seu potencial, s’ha situat entre les tres marques amb un creixement més ràpid a Europa i ha obtingut rècords de ventes de producció. Hem definit les línies principals en l’estratègia de futur: productes intel·ligents, rendiment comercial i eficiència en els costos de producció”. Per primer cop des de 2007 les inversions es van finançar totalment amb el cash flow i en els últims cinc anys Seat ha destinat més de 2.600 M€ en inversions i despeses en I+D+i.

La gama de vehicles de Seat seguirà ampliant-se bàsicament al voltant de la famíllia del León. Abans de l’estiu es posarà a la venda el León ST 4Drive i a finals d’any la versió crossover familiar, el León X-Perience. L’Ibiza, que aquest any compleix el 30è aniversari, tindrà una nova versió i, també a l’estiu, es comercialitzarà el Mii by Mango.

 

Font: Ajuntament Martorell

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here