L’Ajuntament de Castelldefels, governat per l’alcalde del PP, Manuel Reyes, ha aprovat un Manifest per la Dignitat Política subscrit per ICV-EUiA, PSC, CDC i ERC que demana a l’alcalde a expulsar de l’equip de govern al regidor trànsfuga, Santiago Barona, antic regidor  de CDC

“No són conscients que han sobrepassat les ratlles de l’ètica per mantenir una situació insostenible”, va dir la regidora d’ICV-EUiA, Candela López, que va explicar que el regidor Barona “només es representa a ell mateix i no te legitimitat per ocupar la cadira que ocupa”. López, que va situar a l’alcalde, Manuel Reyes, com a “principal responsable” i el va acusar de “falta de coratge” a més de culpar el PP de Casteldefels “d’intentar sortir-se d’aquesta situació amb mentides en comptes de debatre”.

La regidora ecosocialista també va dir que el PP ha respost “amb la pataleta”, davant el text del Manifest impulsat per ICV-EUiA i que això “és un símptoma que són un Govern dèbil”.

En aquesta línia, la regidora del grup municipal d’ICV-EUiA va assenyalar a l’alcalde com a “principal responsable” d’haver arribat a aquesta situació “per no saber gestionar l’equip de Govern”. En aquest sentit, López va vincular l’expulsió de Barona com a segon tinent d’alcalde i membre de la Junta de Govern per part de Manuel Reyes, a la signatura del Manifest per la Dignitat Política.

D’aquesta manera, amb el vots favorables de tots el regidors (ICV-EUiA, PSC, CDC i els dos regidors adscrits) excepte els del grup del PP i de l’AVVIC, el ple de l’Ajuntament va aprovar dijous el Manifest que obliga al consistori municipal a dur a terme diferents mesures en cinc punts.

El primer lloc “no permetre la presència de trànsfugues a l’equip de govern” ja que és “un frau electoral en l’actual sistema polític” i “només persegueix un benefici personal allunyat de la política”. En segon lloc, “denunciar la utilització de la mentida com a eina de manipulació de la realitat que només contribueix a allunyar la ciutadania de la política”. En tercer lloc signar un compromís per la “transparència i la pluralitat en els mitjans de comunicació públics municipals”.

En quart lloc es demana l’aprovació d’un “nou Pla d’Actuació Municipal (PAM) que tingui el suport de la majoria del ple” amb la finalitat que Castelldefels pugui comptar amb un projecte de ciutat que doni respostes a les necessitats de la ciutadania. I el darrer dels compromisos rau en fer que “es portin a terme els programes electorals votats i a donar i exigir explicacions oportunes si hi ha una impossibilitat raonada per no desenvolupar els compromisos adquirits a les campanyes electorals”.

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here