Joaquim Rodríguez (Katusha) s’ha proclamat vencedor de la 94a edició de la “Volta” a Catalunya, el segon triomf del català a la classificació general de la prova reina de casa. El “Purito” ha resistit les vuit voltes al circuit de Montjuïc per mantenir el seu marge escàs sobre Alberto Contador (Saxo-Tinkoff) i el nord-americà Tejay Van Garderen (BMC), que l’han acompanyat al podi final a Barcelona

La darrera etapa d’aquesta “Volta”, disputada en un recorregut de 120 km, creuava el Baix Llobregat i tenia el seu desenllaç en un circuit de Montjuïc lleugerament modificat per evitar la perillositat d’un descens mullat i amb pluja.

El vencedor destacat de l’etapa novament va sortir de l’escapada del dia i va ser l’holandès Lieuwe Westra (Astana), que ja liderava la cursa a tres voltes del final.

Van acompanyar a Westra en l’escapada el líder de la classificació de la muntanya Stef Clement (Belkin), Markus Burghardt (BMC), Daniele Ratto (Cannondale), Cédric Pineau (FDJ), Boris Vallée (Lotto-Belisol), Thomas Voeckler, Pierrig Quémeneur (Europcar), Fumiyuki Beppu (Trek), Maciej Paterski (CCC-Polsat), Yoann Bagot (Cofidis), Jérôme Baugnies i Michel Kreder (Wanty), però es van començar a desintegrar en entrar al circuit final.

Entre els aspirants a la general, l’equip Katusha controlava magistralment el pilot enfront un Contador que amb prou feines tenia companys d’equip al capdavant, un fet que va bloquejar els atacs fins la última volta. Abans, tan sols un moviment de Thibaut Pinot (FDJ) i Gianluca Brambilla (Omega Pharma-Quick Step) havia trencat el guió previst.

Alberto Contador va probar diversos atacs a l’última pujada a l’alt de Montjuïc, que van tenir també continuïtat en algun moment per part de Tejay Van Garderen (BMC). Amb tot, Rodríguez va tenir resposta a tots els moviments i, atès que els escapats van exhaurir les bonificacions que es donaven a meta, el català no va tenir cap problema per assegurar-se el seu segon triomf a la “Volta” després del de 2010.

El vallesà va voler remarcar el paper del seu equip en la consecució un triomf que “sabia que aniria de segons. Era una Volta dura però tampoc tenia espai per ser tan trencadora”, ha explicat. El Purito, que va marcar el Giro d’Itàlia com la principal espina que es vol treure aquesta temporada, va constatar que la victòria pren més importància pels rivals que ha tingut. Per últim, Joaquim Rodríguez va voler “agrair a la organització el canvi de circuit final, perquè poques organitzacions fan això per la seguretat dels ciclistes”.

Foto titular: La Volta al seu pas per Sant Feliu de Llobregat

Font: http://www.voltacatalunya.cat/

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here