La Casa de València de la localitat baixllobregatina organitza diverses activitats aquest cap de semana, que començen avui amb la Plantà de falles i culminaran diumenge a la nit amb la tradicional Cremà

Aquest cap de setmana arriben a Gavà un any més les tradicionals falles. La Casa de València ha organitzat diverses activitats que començaran avui divendres 4 d’abril, amb la plantà de la falla a la plaça de Jaume Balmes. El dissabte 5 a la tarda hi haurà la desfilà de Moros i Cristians en la que participaran la Companyia General del Foc de Gavà i la Banda valenciana de musica. La desfilà acabarà amb un espectacle de focs artificials a la plaça de Jaume Balmes i un sopar de germanor en el mateix lloc. Diumenge 6 d’abril al matí tindrà lloc la missa en honor de la Mare de Déu dels Desemparats a l’església de Sant Pere, i al migdia de nou a la plaça Balmes es cuinarà una gran paella popular. Finalment, a la nit del diumenge es procedirà a la tradicional Cremà de la falla amb espectacle pirotècnic inclòs.

El president de la Casa de València de Gavà, Sergi Engli -en declaracions a elBruguers– convida a tota la població de Gavà a participar en aquestes festes de falles, i de fet “esperem que tota la ciutadania de Gavà pugui gaudir al màxim d’aquestes festes”. Engli, però, adverteix a tothom que “potser aquestes seran les últimes festes de falles que es facin a Gavà, encara no ho sabem però la situació no és fàcil per ningú, això ho hem de tenir en compte i tot depèn de l’economia dels propers anys i de fins on puguem arribar, tot i que nosaltres no ho deixarem d’intentar”. De totes maneres, el missatge d’Engli és molt clar: “com diuen a València, ara és el moment de gaudir i després ja pensarem i ens preocuparem dels problemes”.

La celebració d’aquestes festes de falles comportarà una sèrie d’alteracions del trànsit en els carrers més pròxims a la plaça de Jaume Balmes, centre neuràlgic de tota la celebració, i vies com l’avinguda Diagonal o el carrer de Sant Pere veuran importants talls de circulació entre divendres i dilluns a primera hora del matí. D’altra banda, la circulació d’autobusos de les línies L80, L81, L82 i L85 també es veurà alterada el cap de setmana: el dissabte a partir de les 17:30h., i el diumenge a partir de les 19:00h., la sortida de Gavà dels autobusos es desviarà per Joan Carles I i el servei no es restablirà fins el pas dels autobusos nocturns. La circulació dels autobusos d’arribada a Gavà d’aquestes línies serà l’habitual els dos dies.

 

Font: ww.elbruguers.cat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here