El Consorci del Parc Natural de la Serra de Collserola ha procedit al tancament de diferents instal·lacions de l’àrea de lleure de La Salut, a Sant Feliu de Llobregat,  per tal d’aïllar totalment l’espai en horari nocturn i evitar així els  actes vandàlics que s’hi produïen

Donada la impossibilitat de neutralitzar el vandalisme amb la vigilància policial s’ha procedit a aïllar totalment, en horari nocturn, algunes àrees de lleure del parc. Així fa anys es va procedir a tancar tota l’àrea de lleure de Can Coll, a Cerdanyola del Vallès i ara, molt recentment, s’ha procedit a fer el tancament parcial de l’àrea de lleure de La Salut, a Sant Feliu de Llobregat.

Concretament s’ha aïllat, mitjançant tanques, el conjunt bar – quiosc – terrassa – lavabos i l’estació depuradora. Aquest és el primer pas per procedir al tancament total de tot l’àmbit d’aquesta àrea (esplanada, taules, barbacoes, piques, etc.). Està previst, en breu, fer el mateix amb altres àrees de lleure del Parc. Lamentablement, hem d’anar creant recintes closos.

Una de les característiques diferencials de Collserola respecte a d’altres espais protegits, és la quantitat i intensitat de vandalisme i actes incívics. Possiblement la raó sigui la seva situació geogràfica, ja que Collserola té molta més gent al seu voltant – i per tant el percentatge d’incivisme que li pertoca – i numèricament representa una xifra en valors absoluts força més alta que a la resta.

Les àrees de lleure són serveis públics i al mateix temps àmbits de convivència especialment sensibles. El fet de delimitar un recinte públic, amb punts d’entrada i sortida, afavoreix en, horari diürn, el fer complir les regles de comportament establertes.

En horari nocturn, aquestes àrees de lleure, i especialment si disposen de barbacoes, són punts molt delicats. L’ús per part de grups sense cap mena de respecte dóna com a resultat que l’endemà apareixin destrosses d’objectes, focs fora de lloc com per exemple damunt les taules de fusta, deixalles a per tot, incendis intencionats dels equipaments, etc.

 

Imatge: Tancament del quiosc-bar a La Salut (Sant Feliu de Llobregat) Font: Consorci del Parc Natural de la Serra de Collserola

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here