Urtasun va visitar Sant Andreu de la Barca i Martorell i es va comprometre a lluitar contra la troika i les retallades de drets, i a defensar el dret a un habitatge digne i la fi dels desnonaments

El candidat ecosocialista a les properes eleccions europees del 25 de maig, Ernest Urtasun, va visitar dimecres el Baix Llobregat Nord, en concret Sant Andreu de la barca i Martorell; acompanyat per la coordinadora d’ICV Baix Llobregat i regidora de Castelldefels, Candela López, i diversos membres de la direcció comarcal d’ICV, així com regidors i regidores de diverses localitats del Baix Llobregat Nord.

López va destacar la tasca que està duent a terme la coalició, per a que el candidat d’ICV conegui de primera mà el territori del Baix Llobregat, la seva realitat i les seves demandes, En aquest sentit, la també regidora de Castelldefels va explicar que “estem recorrent el Baix Llobregat amb l’Ernest, hem fet diverses visites per tota la comarca -al Parc Agrari i El Prat, a la capital de la comarca Sant Feliu, etc.- i aquestes continuaran al llarg de les properes setmanes”.

Per la seva banda, Urtasun va destacar des de Sant Andreu de la Barca la seva voluntat “d’apropar les eleccions europees al territori, per això soc avui al Baix Llobregat, i per això seguiré venint”. Urtasun, també va exposar què vol fer des del Parlament Europeu, “principalment, canviar les polítiques econòmiques que afecten directament als treballadors i les treballadores. Tinc la voluntat de que Europa estigui al costat del patiment de la gent, durant aquesta crisi econòmica. El patiment que s’està generant davant l’atur, la precarietat laboral o els desnonaments és inasumible, i això té una dimensió europea, ja que aquesta situació ve marcada per unes polítiques que ara mateix ens venen imposades d’Europa”.

“Tinc la voluntat de ser a Europa per construir una nova majoria política per poder canviar aquesta situació”, va sentenciar Urtasun.

El candidat també es va mostrar conscient de que “Europa queda molt lluny a la gent”, fet del que en part va responsabilitzar a les pròpies institucions europees, “que pateixen un greu dèficit democràtic”. “Però la gent ha d’entendre que les decisions que prenen la Sra. Merkel i el Sr. Durao Barroso o Mario Draghi, tenen a veure amb el seu dia a dia. Per exemple, les retallades en sanitat o educació venen marcades pels objectius de dèficit que decideix la Unió Europea i el Banc Central Europeu, i aquests objectius, després arriben a Catalunya en forma de retallades que la gent viu cada dia a les seves escoles o hospitals”.

Urtasun també va culpar aquestes “polítiques europees errònies”, de la destrucció d’ocupació. “Les polítiques europees que es duen a terme avui, també generen desocupació i desigualtat, i això té un impacte directe en la vida de la gent, encara que la política europea no se la sentin propera”.

“Des d’ICV volem transmetre a les persones treballadores del Baix Llobregat i de tot el país, que és molt important que canviem aquesta situació des d’Europa, perquè molts dels problemes que patim a Catalunya ara mateix, comencen a Brussel·les. Hem d’acabar amb l’Europa d’Angela Merkel i Mariano Rajoy i retornar a l’Europa que havia estat, per molta gent, l’Europa de les llibertats i dels drets socials, i que la dreta ens ha robat”.

El candidat també va explicar que un dels compromisos d’ICV és el de “defensar el dret a decidir a Europa”. “Però que ningú s’equivoqui, el plebiscit d’aquestes eleccions és sobre si continuem amb les polítiques de retallades que estem patint, o canviem el model. Aquest és l’autèntic referèndum del dia 25, perquè aquest austericidi i aquesta desigualtat no els podem continuar suportant més temps”, va sentenciar.

Referint-se específicament a la nostra comarca, Urtasun va assenyalar que “una de les problemàtiques que pateix el Baix Llobregat de manera  més cruenta és el de l’enfonsament de la indústria. Necessitem urgentment un pla de reindustrialització, perquè hi ha masses conflictes laborals oberts, com és el cas d’aquesta comarca, a causa de que les polítiques neoliberals que provenen d’Europa, estan provocant el tancament d’empreses. ICV també vol aturar aquesta situació amb una aposta clara per la reindustrialització del país, així com en contra de la reforma laboral”  va explicar, i va fer una crida a tota la gent que darrerament s’ha mobilitzat -el 22M o diumenge passat a Barcelona per una Catalunya social- “a portar també la batalla a Europa i castigar amb el seu vot a Artur Mas i Mariano Rajoy, les polítiques dels quals son les que ens estan empobrint. Anem tots junts a fer un vot de càstig el 25 de maig, però un vot de càstig que permeti construir una alternativa”.

Posteriorment, es va celebrar un acte públic a Martorell, on Urtasun va recordar que va ser un veí de la localitat baixllobregatina qui va guanyar la primera batalla a Estrasburg contra els desnonaments, i que aquesta sentència ha permès aturar moltes altres execucions hipotecàries.

Referint-se directament a la problemàtica de l’habitatge, el candidat d’ICV va posar en valor el paper dels grups municipals de la coalició que arreu del Baix Llobregat van defensar les mocions de la PAH per poder sancionar els banc amb immobles buits, i va explicar que “la llei hipotecària espanyola incompleix la directiva europea dels consumidors en quant a clàusules abusives”. “ICV demanarà al Parlament Europeu que sancioni al govern espanyol, si aquest no soluciona immediatament aquesta injustícia”.

Finalment, Urtasun va explicar que “ICV està batallant a totes les institucions contra aquests abusos i ho farem també a Brussel·les, ho farem perquè la dació en pagament sigui d’obligat compliment i estem treballant també en una proposta de garantia d’un habitatge digne, que recollirà el nostre programa electoral”.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here