Segura es troba ara en cinquena posició d’aquests premis que impulsa El Periódico. L’actriu de Sant Just Desvern, està nominada per ser una de les artistes de l’escena catalana més consolidades

Llicenciada en Art Dramàtic a l’Institut del Teatre de Barcelona, l’actriu  santjustenca va obtenir el Títol de Solfeig i Cant Coral, i fins a 6è de piano pel Conservatori Superior de Música del Liceu, de Barcelona. També va cursar estudis de dansa i cant. L’any 2005 va ser guardonada amb el Premi Margarida Xirgu per l’obra Ets aquí?, de Javier Daulte, i el 2010 va rebre el Premi Gaudí a la Millor interpretació femenina secundària, per Les dues vides d’Andrés Rabadán.

En teatre, ha treballat principalment sota la direcció d’Oriol Broggi en obres com 28 i mig (2013); Incendis (2012 – 2013); Electra (2010); Antígona (2006); Refugi (2003), i Jordi Dandin (1999). Ha participat també a Intimitat (2007); La felicitat (2006), i Ets aquí? (2005) dirigides per Javier Daulte, i a altres muntatges com El somni d’una nit d’estiu (2002), dirigida per Àngel Llàcer; La filla del mar (2000), dirigida per Josep Maria Mestres, i El alcalde de Zalamea (2000), sota la direcció de Sergi Belbel.

També ha participat en diverses pel·lícules: Una pistola en cada mano, de Cesc Gay; Els nens salvatges, de Patricia Ferreiro; Las dos vidas de Andrés Rabadán, de Rubén Ventura, i Mar adentro, d’Alejandro Amenábar. Un dels seus treballs més populars ha estat a la sèrie Porca Misèria. També ha participat en produccions televisives com Descalç sobre la terra vermella, de Francesc Escribano, i Las manos del pianista, de Sergio G. Sánchez.

Clara Segura, que recentment, doncs, ha participat a la minisèrie Descalç sobre la terra vermella, inspirada en la lluita del bisbe Pere Casaldàliga pels drets dels camperols del Mato Grosso, al Brasil; assegurava al ‘Just a la Fusta’ de Ràdio Desvern, que és un premi estar nominada i que Casaldàliga es mereixeria un reconeixement així.

Fins el dia 7 de maig es pot votar els finalistes del premi Català de l’Any 2013. Els tres finalistes provisionals són l’activista social Núria Gispert, el futbolista del Futbol Club Barcelona Xavi Hernández, i el nefròleg i donant de ronyó Federico Oppenheimer.

En la quarta posició hi ha Josefina Castellví, biòloga i oceanògrafa. Completen la llista el pilot Marc Márquez, els propietaris dels millor restaurant del món, el Celler de Can Roca, els germans Roca; l’escriptor Josep Maria Benet i Jornet, el director teatral Lluís Pasqual, i el fotògraf i artista Joan Fontcuberta.

Podeu votar a través del web www.catalandelany.cat.

 

Font: Ràdio Desvern

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here