La Diada de Sant Jordi omple els carrers de la comarca de llibres i roses, i d’activitats relacionades amb el món de la literatura i la cultura catalana

Abrera

abrerastjordi2014

Begues

Dia: 23-04-2014

Recital de poesia Obert a tothom. A les 18 h al passeig de l’Església. Organitza: Regidoria de Cultura i Font de Poemes

Dia: 26-04-2014

Acte poètic: “Paraules d’en Joan, d’en Miquel, d’en Quim, d’en Jesús”. A càrrec de la Coral Montau Abans de començar, s’entregarà el premi al cartell de la Festa Major guanyador

A les 18.30 h a l’Escorxador. Organitza: Regidoria de Cultura, Coral Montau i Font de Poemes

Dia: 27-04-2014

Sardanes de Sant Jordi A les 11.30 h al passeig de l’Església. Organitza: Grup Sardanista de Begues

Castelldefels

Al llarg de tot el mes d’abril Castelldefels viu un seguit d’activitats relacionades amb la cultura. Aquestes activitats culturals cristal·litzen el 23 d’abril, Diada de Sant Jordi, jornada en què l’epicentre de l’efervescència cultural de la ciutat s’intal·la, com és costum, a la plaça de l’Església. Durant tot el dia (10-21 h) la ciutadania pot gaudir de les tradicionals parades de roses i llibres, i estands de les entitats culturals i ciutadanes.

A la mateixa plaça, cap a l’avinguda Primer de Maig, te lloc una nova edició la Mostra de Pintura al Carrer (10-20 h), proposta de l’Associació d’Artistes Plàstics. Enguany destaca com a novetat una masterclass de jazz a la plaça (11 h) a càrrec d’Andajazz (Arturo Blasco i Tito Puerta).

A la tarda, pren rellevància (18-20 h) un estand literari on els autors locals signen llibres als seus lectors. Entre d’altres, destaca la presència de Antonio BernalRafel Casas i Arturo González.

I a les 18.30 hores, ballada de sardanes amb la Cobla Cardona i el Grup Sardanista de Castelldefels.

+ INFO: Programa Cultural de Sant Jordi 2014

Collbató

La localitat baixllobregatina celebrarà la Diada de Sant Jordi amb dues activitats organitzades conjuntament per la biblioteca i el casal d’avis. A les 17 h els més petits de la casa tindran l’oportunitat de participar en un taller de detectius que anirà a càrrec de Salomé Párraga. Tot i que es tracta d’una activitat per conèixer l’astúcia dels nens també estarà oberta a pares, mares, avis i àvies. El taller es farà al pati del casal d’avis.

La segona de les activitats serà una presentació literària, tot aprofitant la celebració, fa només unes setmanes, d’unes jornades entorn la novel·la negra i policíaca organitzades per Collbató Negre.

En aquesta ocasió serà l’escriptor Lluís Bosch el que presentarà el seu llibre “Aire Brut”, basat en la Barcelona de l’any 1941. Narra la història d’un jove falangista extremeny que arriba a la ciutat per incorporar-se al cos de policia de Barcelona. Bosch va ser guardonat al 2007 amb el Premi Narrativa Ciutat de Lleida. L’acte estarà presidit per l’alcaldessa de Collbató, Ana Úbeda, i comptarà amb la col·laboració de la historiadora del poble Assumpta Muset. La presentació es farà al casal d’avis a les 18.30 h. en finalitzar hi haurà coca per a tothom.

Corbera

cartell_sant_jordi_2014corbera

Cornellà

Cornellà s’ha sumat a la celebració de Sant Jordi amb una àmplia programació a la Xarxa de Biblioteques.

Destaquen la lectura de passatges de Don Quijote de la Mancha, en català i castellà, promoguda per Espai 3 a les 17 hores del dia 23, a la plaça de Sant Ildefons, i la celebració dels I Jocs Florals infantils. Tindran lloc fins al 25 d’abril i tenen per objectiu donar a conèixer la poesia als més petits. Consulteu les bases AQUÍ.

També cal remarcar el recital poètic de Joan Vinyoli per part del Voluntariat per la llengua, la posada en marxa d’una nova edició del joc de lectura Fava Favera, l’exposició de la poetessa Joana Raspall i el lliurament de premis dels punts de llibre de Sant Jordi.

A més, la localitat baixllobregatina celebrarà en el marc de Sant Jordi, la seva tradicional Jordiada. Serà el proper diumenge 27 d’abril. Consulta tota la programació de la Jordiada AQUÍ

El Papiol

La Setmana Cultural del Papiol, que es celebra cada any en el marc de Sant Jordi, va començar ahir dimarts 22 d’abril, disposada a oferir molta cultura per a tots els papiolencs. Fins el 4 de maig, farcirá l’agenda del poble amb tallers, teatre, lectures, sortides, exposicions, xerrades, cinema, música… Una gran oportunitat per gaudir de la cultura de la localitat baixllobregatina.

Les més de 35 activitats programades enguany no serien possible sense la dedicació, el treball i el lideratge de l’associació Setmana Cultural i la col·laboració en l’organització de diferents entitats, equipaments municipals i persones a títol individual del poble que hi treballen, any rere any, desinteressadament.

L’Ajuntament del Papiol, la Diputació de Barcelona i la Parròquia de Santa Eulàlia col·laboren en aquest clàssic festival d’activitats que omple de cultura El Papiol cada any.

Podeu llegir el PDF amb el programa seguint aquest enllaç: http://www.elpapiol.cat/perfil/papiol/recursos/recursos/ajpapiol_setmanacultural_2014_definitiu.pdf

El Prat

 

Dia: 23-04-2014

Diada de Sant Jordi a la Plaça de la Vila Pl. de la vila

Sant Jordi 2014 a Sant Cosme Pl. Remodelació (barri de Sant Cosme)

Dia: 24-04-2014

LLiurament premis Concurs Microrelats i Poesia Tinta Blava. Sala d’actes de la Biblioteca Antoni Martín

Esparreguera

Programació de Sant Jordi 2014 i 4a Setmana de la Llengua Catalana a Esparreguera

Esplugues

Celebrarà la Diada de Sant Jordi amb un complet programa d’activitats. Des de les 11 del matí, la plaça Santa Magdalena lluirà engalanada amb les parades de roses i llibres. En aquest punt, centre neuràlgic de la diada, es llegiran fragments de llibres a càrrec de les entitats representades a la fira del llibre i la rosa i totes aquelles persones que vulguin participar-hi.

Per als més petits, l’Escola Municipal de Ceràmica proposa un taller de roses de ceràmica (17 h) al Petit Parc de l’Amistat i al Centre Municipal Puig Coca (18 h) tindrà lloc l’activitat Dibuixant la música, a càrrec de les escoles municipals de música, pintura i dibuix.

Se sumarà a la jornada el CIRD Vil·la Pepita, que ha organitzat la presentació del llibre 115 dies a l’Ebre. El sacrifici de la Lleva del Biberó, a les 20 hores, a la Biblioteca Pare Miquel, que comptarà amb la presència de l’autora, Assumpta Montellà.

La Biblioteca Pare Miquel d’Esplugues no podia faltar a la cita i per a aquest Sant Jordi ha programat dues narracions de contes especials per a l’ocasió (als jardins del Casal Robert Brillas i al parc Pou d’en Fèlix), un taller de punts de llibre del Far West i un recital poètic amb una selecció de poemes satírics catalans, organitzat pel Club de Música Clàssica Pare Miquel d’Esplugues i l’Associació de Dones de La Plana.

També la Secció Sardanista de L’Avenç celebrarà Sant Jordi amb la tradicional ballada de sardanes, a les 19 hores, amenitzada per la Cobla del Baix Llobregat.

Per la seva part, el Museu Can Tinturé s’avança a la Diada i convida les famílies a participar aquesta tarda, de 17 a 19 hores, en un taller d’elaboració de roses de fang.

La celebració de Sant Jordi a Esplugues s’allargarà fins al pròxim cap de setmana. Dissabte, a les 20.30 hores, es representarà l’espectacle musical La llegenda de Sant Jordi, de l’Esbart Vila d’Esplugues, a la pista vermella del parc Pou d’en Fèlix. A més, si voleu conèixer de prop com es prepara aquesta gran funció, del 23 d’abril al 9 de maig, podeu visitar, al Casal Robert Brillas, l’exposició Sant Jordi entre bambolines. Descobrint el gran espectacle musical.

Finalment, diumenge, 27 d’abril, tindrà lloc la Diada Castellera de Sant Jordi, amb la participació de les colles del Poble Sec, Vila de Gràcia i Esplugues, a les 12 hores, als jardins del Casal de Cultura Robert Brillas.

Gavà

La ciutat dedica el mes d’abril a la lectura. Coincidint amb la diada de Sant Jordi, l’Ajuntament, amb estreta col·laboració amb les biblioteques municipals, diverses entitats, centres educatius i diversos comerços, ha dissenyat una programació cultural en xarxa que presentarà com a eix central el foment de la lectura.

Coincidint amb l’arribada del bon temps i amb l’afany també de promoure l’ús dels espais públics es reprendrà l’activitat al Jardí de la Lectura i es programaran tallers i espectacles d’arts escèniques, així com propostes d’animació infantil.

Programa d’activitats

La Palma de Cervelló

Programació de Sant Jordi 2014 a La Palma

Martorell

L’Ajuntament de Martorell ha preparat una programació especial de Sant Jordi amb trenta activitats  fins  el 24 d’abril, que es fan sobre un nou escenari instal·lat a la plaça de les Cultures, al costat de la carpa de la 36a Fira del Llibre. Moltes cares conegudes de l’àmbit literari, periodístic i artístic com Sílvia Bel, Gaspar Hernàndez o Elisenda Roca, hi prendran part, i també els autors martorellencs. Les activitats seran molt variades, des de presentacions de llibres, concerts, debats, lectures dels Vila de Martorell i contes infantils.

Asha Miró, Sílvia Bel, Lloll Bertran, Gaspar Hernàndez, Care Santos, Elisenda Roca i Antoni Real són alguns dels noms propis de l’àmbit literari, periodístic i cultural que visitaran Martorell en aquestes dates. La seva presència vol contribuir a donar més solemnitat a la festa de la cultura, objectiu que s’ha marcat el Departament de Cultura de l’Ajuntament de Martorell tot programant una trentena d’actes.

La 36a Fira del Llibre, restarà oberta cada dia de 9.00 a 22.00h fins el dia 23. En cas de pluja, les activitats es traslladarien a l’interior del Centre Cultural.

Presentacions d’autors coneguts i de locals. Les presentacions de novel·les seran una constant. i la programació també inclou la lectura i presentació d’obres guanyadores del Premi Vila de Martorell 2013:Luz fue, de Montserrat Garcia, Fenòmens, de Meritxell Nus, i els premis locals.

Poesia, contes i música amb més cares conegudes. Pel què fa als recitals poètics, vindrà l’actriu ambaixadora de la celebració institucional del Tricentenari Sílvia Bel, que recitarà Victus, del mal que van fer aquells soldats, amb el músic Carles Beltran, el dia 23.

Altres activitats seran el trenet de 5 polzades, les caramelles, una revetlla de Sant Jordi, concert de la Banda Simfònica i la lectura de contes dels avis de Martorell als més petits (programa d’activitats de la 36a Fira del Llibre de Sant Jordi)

Molins de Rei

Dia: 22-04-2014

Presentació del DVD de la Colla Gegantera de Molins de Rei i del DVD elaborat amb motiu del centenari
De 20:30 a 22:00. A la Federació Obrera

Dia: 23-04-2014

29a Fira del Llibre en Català
Durant tot el dia a la Plaça de la Creu

Ballada de Sardanes amb la cobla Ciutat de Terrassa
De 19:00 a 21:00. A la plaça de la Creu

Dia: 25-04-2014

Lliurament de premis del concurs de contes de Sant Jordi 2014

De 18:00 a 20:00. Convocat per l’AMPA de les escoles Josep M. Madorell, L’Alzina i Pont de la Cadena. Lloc: Plaça de la Creu

Molins de Rei al món

Escriptors de la Vila en altres llengües. Organitza: Servei Local de Català. Lloc: La Sala Gòtica

Presentació del llibre “1714” de Josep-Lluís Carod Rovira

De 20:00 a 22:00. A la Federació Obrera. Organitza: ERC de Molins de Rei

Olesa de Montserrat

Agenda Cultural Primavera

Pallejà

Del 23 al 27 d’abril hi haurà activitats diverses com tallers, espectacles i la celebració del Festival Rosa Rock.

Un fragment de l’obra del poeta Joan Vinyoli inspira enguany la celebració a Pallejà de la Diada de Sant Jordi. Les activitats començaran el dia 23 d’abril amb la instal·lació a la plaça Major de les tradicionals parades de llibres i roses que romandran obertes de 9 h a 20 h. Durant tot el dia hi ha previstes també altres activitats. A les 12 h la Fundació Ana Ribot-Centre de dia organitzarà una lectura dels escrits “Al meu Avi”. A les 17 h serà el grup de teatre de la Gent Gran Temps d’Il·lusió el que representarà a la sala d’actes del Castell l’obra “El nostre drac”. La biblioteca acollirà, a partir de les 18 h, un taller de confecció de punts de llibre adreçat a infants de 3 a 12 anys.

I a la mateixa hora, a la plaça Major, seran els alumnes del Taller de Música els que oferiran als ciutadans un petit repertori del que han après durant el curs.
La Diada de Sant Jordi finalitzarà a les 20 h, a la sala d’actes del Castell, amb el lliurament de premis del 27è concurs literari Sant Jordi 2014. Els textos guanyadors d’altres edicions es poden consultar al blog http://concurssantjordi.blogspot.com.

La celebració de Sant Jordi, a Pallejà, anirà molt més enllà del dia 23 d’abril. Durant tota la setmana hi haurà activitats diverses. Dijous 24 d’abril a les 18 h la biblioteca oferirà un taller de pintura per a nadons lectors de 0 a 3 anys. Per participar-hi caldrà inscripció prèvia. Divendres dia 25 el mateix equipament acollirà el racó del conte a càrrec dels Contents Contes Contents Cantant, una activitat adreçada a infants a partir de 4 anys.

Dissabte 26 d’abril està prevista la celebració del Festival Rosa Rock. Es tracta d’una festa solidària i cultural que inclourà activitats relacionades amb valors com la solidaritat, el respecte, la sostenibilitat i el voluntariat. De 17 h a 02 h el Parc de la Molinada acollirà tallers, jocs, una mostra d’entitats, un mercat d’intercanvi i de segona mà i un concert amb els grups Caribeska, Mama Patxanga i Strombers.
Diumenge 27 la companyia La Botzina oferirà l’espectacle “Pitos a dojo”. Està organitzat pel grup local Xarxa i es farà a les 18 h a la sala d’actes del Castell. Finalment, la celebració de Sant Jordi a Pallejà es tancarà amb un ball a les 18 h a la sala Pal•ladius organitzat per l’Associació de la Gent Gran.

Sant Andreu de la Barca

santjordisabarca2014

Sant Boi

Activitats

  • De 9 a 14 h Mostra d’Activitats Artístiques de secundària a Can Massallera
  • 10 h Parades de llibres de les llibreries santboianes a la rambla Rafael Casanova
  • Portes obertes de l’Ajuntament de Sant Boi, matí de 10 a 14 h i tarda de 16 a 20h
  • Estand municipal amb informació del museu, el Centre d’Art i les biblioteques i l’espai Sant Jordi Solidari, on es faran tallers d’artesania i animació infantil i es vendran llibres de segona mà i roses de proximitat. Pl. Ajuntament
  • 13 h Entrega dels premis del concurs “SMS d’amor en català” Pl. Ajuntament, espai de les biblioteques.
  • Espai d’Igualtat, que comptarà amb una mostra de llibre il·lustrat per a infants i materials didàctics per a famílies. Pl. Ajuntament
  • Mercat d’artesania del Parc Sanitari al carrer de Pablo Picasso.
  • De 17 a 20 h Signatura de llibres de 12 autors santboiants Pl. Ajuntament, espai de les biblioteques
  • Podreu fer-vos una foto amb un soldat del 1714 de la mà dels Miquelets de Catalunya. Pl. Ajuntament
  • Lliurament de premis del concurs literari i de cartells de secundària. Cal Ninyo
  • 18 h Plantada de l’olivera del Tricentenari a la plaça de Mossèn Jaume Oliveres
  • 19 h Concert de la Coral Reanixença amb la cobla Ciutat de Sabadell Pl. Ajuntament

Activitats al barri de Camps Blancs

  • 22 d’abril 17 h Concurs de dolços. Cultura Viva al casal Camps Blancs
  • 23 d’abril 17 h Concurs literari Cultura Viva al casal Camps Blancs
  • 24 d’abril 19 h Acte central comunitari Sant jordi: L’Art omple Camps Blancs, tallers, jocs i activitats per a grans i petits, plaça Euskadi
  • 25 d’abril 17 h Ball de la Gent Gran. al casal Camps Blancs
  • 26 d’abril 21 h Representació de Sant Jordi a càrrec dels alumnes del Montbaig i els Diables de Casablanca. al Parc de la Muntanyeta
  • 29 d’abril 17,30 h Lectures de Premi al casal Camps Blancs

Activitats al barri de Marianao

  • 23 d’abril III edició d’alliberament de llibres durant tot el dia al casal Marianao
  • 23 d’abril Venda de manualitats i roses de l’entitat Tots som Santboiants al casal de Marianao

Sant Climent

Venda de Roses a la Plaça de la Vila i a la Zona Industrial durant tot el dia

Organitza: Comissió Focs de Sant Joan

Venda de Llibres a la Plaça de la Vila a càrrec de Diaris Sant Climent

Sant Esteve Sesrovires

La Diada de Sant Jordi tindrà en la cultura el seu principal protagonista. A més de llibres i roses, la jornada comptarà amb una nova edició dels premis Sesrovirencs de l’Any. Enguany, Sant Jordi coincideix amb el 25è aniversari de la Biblioteca Municipal. Una exposició servirà per repassar la història d’aquest equipament cultural.

Actes durant la Diada. El 23 d’abril serà un dia ple d’activitats culturals. Al matí, la Biblioteca Municipal exposarà les principals novetats literàries del seu fons a la plaça Xic Mateu. Els alumnes de 4t d’ESO de l’Institut Montserrat Colomer visitaran la Residència de Can Serra per llegir poemes i els nens i nenes de l’escola La Roureda aniran al Casal de la Gent Gran per participar en un intercanvi poètic. A les 19 hores començarà a El Casino l’acte de lliurament dels premis Sesrovirencs de l’Any, que contempla les categories a l’activitat, a l’entitat i a la persona.

Exposició 25è aniversari de la Biblioteca. La Biblioteca Municipal Joan Pomar es va inaugurar el 23 d’abril de 1989. Per celebrar el 25è aniversari de l’equipament cultural, el proper 26 d’abril s’inaugura una exposició commemorativa a la Sala Domènech i Estapà. La mostra, que tindrà lloc a les 19.00 hores, comptarà amb l’actuació dels professors de l’Aula Municipal de Música. També el dissabte 26 d’abril hi haurà una actuació per a nens a El Casino. El Cicle Blanc d’Espectacles ofereix la funció La princesa i el mosquit, una obra d’humor representada per la companyia La Farsa.

Cursa de Sant Jordi. Centenars de corredors participaran el diumenge 27 d’abril en la 28a Cursa de Sant Jordi. El tret de sortida sonarà a les 11.00 hores a la plaça Xic Mateu. Fidel a la seva filosofia, serà una cursa popular, no competitiva i amb una circuit de tres quilòmetres pensada per a persones de totes les edats i condicions físiques. Les inscripcions s’han de fer en el Complex Esportiu o una hora abans de què comenci la cursa en la mateixa plaça Xic Mateu.

L’últim dels actes amb motiu de Sant Jordi serà una ballada de sardanes. El 27 d’abril, la música de la Cobla Ciutat de Mataró s’escoltarà a la plaça de la Vila a les 13.00 hores.

Sant Feliu de Llobregat

Des de les 10 h del matí i fins a les 21 h, la plaça de la Vila acollirà les tradicionals parades de llibres i roses per celebrar la Diada de Sant Jordi. Durant tota la jornada també es podrà visitar, a la Biblioteca Montserrat Roig, l’exposició 1714: El català ahir, avui i demà. Et prenc la paraula, que restarà oberta fins al 4 de maig.

A la tarda tindrà lloc, al Casal Municipal de la Gent Gran, un recital del grup de tertúlies literàries, un concert de la Coral Roses de la Gent Gran i l’actuació del grup de sardanes del Casal Municipal. A la plaça de la Vila també hi haurà diversos actes culturals amb motiu de la celebració, entre els que destaca la representació de la llegenda de Sant Jordi, a càrrec de Calaix de Sastre, a les 18.30 h, i la ballada de sardanes amb la Cobla Rambles, a les 19 h. A la mateixa hora tindrà lloc al saló de sessions de l’Ajuntament l’acte institucional de la Diada i la presentació del cartell de les Festes de Primavera 2014 i el regal institucional dissenyat per l’artista local Maria Antònia Hernández Subirachs. A les 20 h, se celebrarà a l’estand DeBotigues, ubicat a plaça de la Vila, el sorteig de la campanya de promoció comercial “Sant Jordi mereix un sopar”. Tancarà els actes de la Diada de Sant Jordi el repic de campanes, a les 21 h, a càrrec de la colla de Campaners.

Les activitats commemoratives de la festivitat de Sant Jordi, que s’emmarquen en la XI Setmana per la Llengua, continuaran el dijous 24 i fins al dimarts 29. Entre les activitats més destacades hi ha les organitzades al Mercat Municipal durant el matí del dissabte 26, així com el concurs de microrelats en català a través de la xarxa social Twitter que organitza l’Ajuntament per quart any consecutiu.

Sant Joan Despí

El 23 d’abril, durant tota la jornada les places de l’Ermita, del Mercat, i els barris Pla del Vent-Torreblanca i Residencial Sant Joan acolliran les tradicionals parades de llibres i roses. També aquest dia hi haurà una mostra de puntes de coixí, de pintors, ballada de sardanes, i les activitats infantils ‘Quin sarau’ i ‘Juguem per Sant Jordi’ amb Gargot d’escultures (plaça de l’Ermita i del Mercat, a les 17.30 h). A més, la gent gran farà una lectura de contes i poemes en veu alta al pati del Diamant del Centre Cultural Mercè Rodoreda (17 hores). Això serà només el principi de varies setmanes dedicades a la cultura.

Mercè Sampietro interpreta a Vinyoli. L’endemà, a les 17 h, a la Sala Camèlies, Mercè Sampietro i Eduard Iniesta interpreten ‘La petita casa de mi mateix’, un homenatge a Joan Vinyoli en el centenari del seu naixament. Vinyoli, que va passar part de la seva infantesa a Sant Joan Despí, és un dels grans poetes catalans del segle XX. També coincidint amb Sant Jordi, el 25 d’abril (Casal de Joves El Bulevard, 21.30 h), es fa la sisena edició de la Nit de Contes i Poesia que convida a fer lectures en veu alta vinculades a efemèrides lligades a la literatura.

Els carrers i places del barri Centre viuran, dissabte 26 d’abril, una gran explosió de llum i foc amb el tradicional correfoc de primavera de la Colla de Diables de Sant Joan Despí. A banda d’en Braulio, el drac de la colla local, s’han convocat altres bèsties com ara la Mula de Sant Feliu, en Llumento de Perafolt, en Mussolet de Gavà, el Pollo del Prat i la Carpafera de Martorell. Vindran també diables de Santa Coloma de Gramenet i dels barris barcelonins de Sant Andreu i la Verneda. La plaça de l’Església, a les 21 hores, serà el punt d’inici d’un recorregut que finalitzarà a la plaça de Catalunya.

El dilluns, 28 d’abril ens visitarà Bel Olid –traductora, professora, bloguera, assagista, novel·lista i contista– que presentarà ‘La mala reputació’, el seu primer llibre de contes, guanyador del premi Roc Boronat d’enguany. Serà a la Sala Camèlies del Centre Mercè Rodoreda, a les 18 h.

Sant Just Desvern

Enguany els actes de Sant Jordi estan previstos del 22 al 27 d’abril.  La tradicional diada de Sant Jordi se celebrarà a Can Ginestar el diumenge 27 d’abril on hi ha previstes activitats lúdiques i culturals adreçades a infants i persones adultes.  Exposicions, presentacions de llibres, tallers, contes, caramelles, sardanes… i les tradicionals paradetes de venda de llibres i de roses de Sant Jordi.

Abans que arribi el diumenge 27, durant tota la setmana es desenvoluparan diversos actes literaris com la presentació de la primera novel.la de la metgessa i veïna Pilar Sempau (dijous 24 d’abril), el lliurament dels XXVI premis del Concurs de Prosa i Poesia en català per a no professionals (divendres 25 d’abril) o el recital de poesia amb tast de vins amb el poeta Francesc Garriga (dissabte 26 d’abril) són només alguns dels actes que es preveuen.

Com a activitats lúdiques hi ha diverses sessions de conta-contes, el bateig dels Diablets de Sant Just amb correfoc infantil inclòs que s’unirà al Correfoc que ja preparen el Drac Rifenyo i els Dimonis Apagallums de Camablanca, amb altres colles convidades.

I tampoc faltarà la solidaritat en aquest Sant Jordi.  Dos iniciatives molt interessants que ens conviden a participar activament.

Una d’elles la presenta ACADIP (Associació de Malalts d’Immunodeficiències Primàries) que porten l’espectacle Pep Bou: Bufaplanetes, l’artista que ens sorprendrà amb les seves delicades bombolles.  Les entrades per veure aquest espectacle es poden comprar anticipadament els dies 22, 23 i 24 d’abril, a Can Ginestar, de 16 a 19 h, i també dues hores abans de l’espectacle, a l’Ateneu.  Els preus són de 15€ (per a persones adultes) i de 10€ (per a infants de fins a 12 anys).  Els beneficis aniràn íntegrament a l’entitat organitzadora.

L’altre iniciativa solidària, Recicla Cultura, promou la possibilitat de donar llibres per tal que altres persones els puguin adquirir a un preu simbòlic amb l’objectiu de finançar els cursos d’alfabetització i llengua que s’imparteixen al país a  prop de 2000 persones cada any.  Podeu donar i/o comprar els llibres del 22 d’abril al 9 de maig a Can Ginestar, el dia 27 d’abril als Jardins de Can Ginestar i el dia 10 de maig a la Festa de la Pau.

Sant Vicenç dels Horts

Dia: 22-04-2014

El Centre d’Estudis Locals presenta el llibre “ Murals de potguerra. La Acción Católica y el Servicio del Soldado ”. L’acte se celebrarà a les 19 h, a la Sala Narcís Lunes de la Biblioteca Municipal Les Voltes.

Aquest mateix dia la Generalitat de Catalunya lliurarà la Creu de Sant Jordi a la Coral El Llessamí , que es converteix en una de les 15 entitats catalanes que rebran aquest any el guardó. El lliurament es realitzarà al Palau de la Generalitat.

Dia: 23-04-2014

El dia de Sant Jordi, de 10 a 13 h, en commemoració del 5è aniversari de la Biblioteca Municipal Les Voltes, a l’estand de la Biblioteca es podran confeccionar punts de llibre, targetes i roses per felicitar la diada sota el lema “ Per Sant Jordi, Les Voltes al carrer! ”. Al matí també es faran diverses sessions de lectura del llibre “L’Avel·lí vola a Les Voltes!”, de l’escriptor vicentí Jordi Boladeras i l’il·lustrador Carlos Saldarriaga. Aquestes sessions es realitzaran a les 10.15 h, 10.45 h i 11.45 h a la plaça de la Vila, i comptaran amb la narració de Sol Galatro i les il·lustracions instantànies de Saldarriaga.

A les 10 h tindrà lloc la xerrada “ Receptari per a un llibre ”, a càrrec de Cesc Martínez Martínez, filòleg, escriptor i editor. Cesc Martínez parlarà de les diferent fases de producció d’un llibre. L’acte, organitzat pel Servei Local de Català, se celebrarà a la Sala Vicenç André Miró de Ca l’Aragall.  A la tarda, el Servei Local de Català, també organitza una taula d’encreuats i passatemps en català , de 17.30 a 19.30 h, a la plaça de la Vila.  A les 18 h, a la plaça de Sant Jordi, La Xarxa ofereix l’espectacle teatral “Contes al Terrat”, a càrrec d’Anna Roca.

L’Ajuntament clourà els actes de la diada de Sant Jordi amb el concert “Gràcies, Ovidi” , a les 19 h, als jardins de Can Comamala. L’espectacle comptarà amb cançons d’Ovidi Montllor interpretades per Arturo Gaya (veu de Quico el Celio, el Noi i el Mut de Ferreries), Kike Pellicer al contrabaix i Paco Prieto a la guitarra.

A més, durant tota la jornada hi haurà parades de llibres i roses a la plaça de la Vila.

Dia: 27-04-2014

El darrer dia de celebració serà l’últim diumenge d’abril. A les 12.30 h l’Aplec de Sardanes de Sant Vicenç dels Horts celebrarà una ballada de sardanes per la Diada de Sant Jordi amb la Cobla Vila d’Olesa a la plaça de Sant Jordi. A les 17.30 h, el Centre Catòlic organitza un Concert de Sant Jordi a càrrec de la Coral Xerinola i l’Estudi de Música, a El Centre. La Societat Cultural La Vicentina tancarà els actes de Sant Jordi amb “Coses nostres: espectacle poètic i musical”, on la música, el cant, el ball i la poesia seran els protagonistes. L’acte tindrà lloc a les 18 h, la Sala Gran de La Vicentina.

A més, durant tot el mes d’abril es pot visitar l’exposició fotogràfica “ Lectura, lectors i biblioteca ” organitzada pel club de fotografia Focus SVH i els tallers de lectura creativa a la Biblioteca Municipal Les Voltes. Les imatges s’exposen a la Sala Narcís Lunes de la Biblioteca Municipal Les Voltes. Es pot visitar de dilluns a divendres de 15.30 a 20.30 h, i dimecres i dissabte, de 10 a 13 h.

Santa Coloma de Cervelló

Per Sant Jordi la biblioteca surt al carrer, carregada de novetats, novel·les d’aventures i històries per a tots els gustos i edats.

A partir de les 17h, Tallers de Sant Jordi per a nens i nenes, a la Plaça Pi Tallat.

A les 18h Mini-marató de contes. Narració d’històries fantàstiques i d’aventures per als més menuts, i per als grans que també les vulguin escoltar. A càrrec de joves estudiants de l’Institut de Santa Coloma.

Torrelles

Dia: 22-04-2014

Taller de manualitats Una rosa per Sant Jordi
A les 17:30h, a la biblioteca municipal. Dirigit a infants a partir de 5 anys, oberta a pares i mares.

Dia: 23-04-2014

Contes menuts Els dracs de colors
A les 17.30h a la biblioteca municipal. Sessió especial de Sant Jordi. A càrrec d’Elisabeth Ulibarri. Per a nens i nenes de 1 a 2 anys.

Recital de contes L’univers de Quim Monzó
A les 19.30h, a la biblioteca municipal, a càrrec dels alumnes de Sensedrama Aula de teatre de l’Ateneu.

Dia: 25-04-2014

Acte de lliurament de premis de l’Abril Literari
A l’Ateneu Torrellenc, a les 18.30h de la tarda.

Grup de lectura setmanal Grans lectors
S’inaugura un nou Club de Lectura adreçat a majors de 65 anys. A càrrec de TASCA Projectes d’animació sociocultural. Amb inscripció prèvia, tots els divendres a la biblioteca.

Dia: 26-04-2014

Drac Music Festival. Concerts en directe a l’Ateneu
A les 22h, al local social de l’Ateneu Torrellenc. Amb l’actuació d’alumnes i mestres de l’Espai Musical Tempo i també de músics convidats.

Vallirana

La Penya Blaugrana Vallirana vol donar un caire solidari a la diada de Sant Jordi d’aquest any i farà un singular recollida d’aliments el 23 d’abril per la tarda en l’espai que tindrà al parc de la Bassa en la Fira de Sant Jordi que organitza l’Ajuntament.

Durant aquesta setmana la Penya Blaugrana ha recollit llibres i còmics en bon estat i el proper 23 d’abril els canviarà per aliments. En concret es demana que els aliments que s’aportin sigui: llet, oli, sucre, llaunes, galetes, llegums, arròs i pasta.

L’horari de la fira és de 2/4 de 5 de la tarda a 2/4 de 9 del vespre i durant aquest 4 hores es podran portar aliments a l’estand de la Penya Blaugrana Vallirana. Els aliments es lliuraran a Caritas.

Viladecans

La ciutat viurà la celebració cultural i festiva dedicada a Sant Jordi amb diferents activitats vinculades al món del llibre, com contacontes, trobades amb escriptors, actuacions musicals, recitals i lliuraments de premis literaris.
Les activitats de Sant Jordi comencen amb força el dimarts 22. La Biblioteca torna a organitzar per segon any la Revetlla de Sant Jordi, que enguany porta la bona feina de la companyia de poesia teatral Incògnita i la seva actuació ‘El sexe dels Deús’. Aquest espectacle, amb el qual va néixer el grup de teatre l’abril del 2013, se centra en la poesia eròtica de grans autors i autores embolcallada amb música de piano en directe.
I un dia després, la ciutat serà un magnífic lloc per viure i gaudir de la celebració. Roses, llibres i actuacions al carrer amenitzaran la diada, que s’allargarà uns dies amb altres activitats literàries.

 

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here