Una iniciativa que ofrece apoyo a jóvenes talentos para que desarrollen proyectos innovadores en el ámbito de las nuevas tecnologías. Sant Feliu ya se convirtió en Centre Yuzz el año pasado y formó y asesoró a 20 jóvenes durante siete meses para ayudarlos con sus ideas de negocio. ¿Te apuntas? ¡Estás a tiempo hasta el 4 de mayo!

El Campus Yuzz celebrat el darrer cap de setmana del mes de març, es va plantejar com una oportunitat per a que joves amb inquietuds tecnològiques del Baix Llobregat, poguessin compartir les seves idees a través de dinàmiques de treball en grup que els ajudessin a potenciar habilitats i competències.

treballyuzzdef

Durant les dues jornades de treball, els participants van exposar els seus projectes i els van treballar conjuntament, analitzant la seva viabilitat i fins i tot contrastant amb la ciutadania si els considerava interessants. La darrera prova va ser l’exposició final de les idees davant del públic, a la que van assistir autoritats i patrocinadors.

El resultat del Campus Yuzz Sant Feliu: 6 projectes amb possibilitats d’èxit

Compass

compassUn projecte que pretén connectar formadors i alumnat i facilitar l’aprenentatge, destriant allò útil i interessant per a la formació, entre l’excés d’informació que existeix actualment a la xarxa.

Al Campus van coincidir tres persones que, encara que de formacions diferents, compartien les mateixes inquietuds i que finalment, van convertir la idea en projecte.

Compass vol millorar la comunicació entre la comunitat educativa i implicar-la en l’elaboració de continguts de qualitat, a l’abast de totes les persones, mitjançant una xarxa social especialitzada en el món de l’educació.

Clara

Es tracta d’un survival horror, basat en oferir una experiència de tensió i angoixa al jugador.  Un joc d’ordinador ambientat en llegendes de les muntanyes de Collserola, que presenta una situació que portarà al jugador a viure situacions límit.

La jove de 14 anys Clara, haurà de sobreviure a un psicòpata que desitja fer que formi part del seu proper experiment. Mentre la Clara sobreviu com pot en un entorn fosc i hostil, descobrirà tota una trama de sectes i organitzacions secretes que dediquen els seus esforços a la venta de productes elaborats amb restes humanes i a la experimentació de nous mètodes d’extracció i tractaments mèdics alternatius, amb persones vives.

La voluntat de Clara, és portar als participants a viure sensacions que mai abans s’han pogut viure en un videojoc. Amb l’ajuda d’un apartat gràfic potent, la incorporació de la realitat augmentada i una narració en primera persona, es pretén introduir al jugador en un entorn viu i molt detallat on viurà situacions d’autèntic terror, de les que haurà de escapar utilitzant els elements que tingui a l’abast i mantenint viva a la jove Clara.

Infobarris

Projecte orientat a incrementar les vendes de les botigues locals amb la realització d’ofertes puntuals que s’envien directament a les persones usuàries.

Pensat per un dels emprenedors del Campus.

spooneytoonsSpooney Toons

Una sèrie interactiva per a que els nens i nenes aprenguin el valor d’una dieta saludable, de manera divertida i educativa. A part dels infants, aquest projecte també pretén educar als pares, amb vídeos de persones especialistes en nutrició i psicologia, així com amb receptes i trucs per a facilitar que la dieta de tota la família, sigui sana i equilibrada.

La sèrie es distribuiria mitjançant una aplicació per a tauletes i mòbils (Android i iOS) amb la que els infants interactuarien amb els personatges de la sèrie.

Mitjançant els coberts, els nens i nenes descobririen als habitants del món Spooney Toons, que són aliments; i aprendrien com menjar de forma saludable gràcies a ells i a les seves aventures a la cuina.

Prevenció Emocional

El seu objectiu és la prevenció de trastorns psicològics, especialment els vinculats a l’ansietat i la depressió, que són els més estesos i arriben, actualment, a nivells gairebé epidèmics. Cada 40 segons una persona adulta se suïcida al món.

yuzz6Partint d’aquesta premissa, l’equip format per tres educadores socials, està creant un personatge -de moment anomenat Blaski-, amb el que infants i jovent podran jugar mitjançant app o cd-rom. L’aplicació detectarà expressions facials per a guiar l’infant en la gestió de les seves emocions i això el farà guanyar punts i posicions en un joc de la oca emocional i progressiu.

El suport TIC permetrà que el joc comprovi si l’infant té els ulls tancats i està imaginant i aprenent a relaxar-se, si respira amb el ritme adequat…; per tal que infants i joves aprenguin a gestionar emocions sense adonar-se’n, mitjançant el llenguatge del joc. El format permet associar el joc a un bloc en el que pares i educadors hi puguin trobar els materials associats, les aplicacions didàctiques, les possibilitats de compartir-ho, etc.

Crossfit

Inicialment la idea partia d’un gimnàs tradicional i fruit del pas pel Campus es va incorporar com a component digital la creació d’una aplicació virtual que permeti conèixer l’aforament de les sessions i que permeti la inscripció online a les mateixes.

El programa Yuzz continua, últims dies per inscriure’s!

Després de l’èxit de l’edició anterior i del Campus Yuzz del 28 i 29 de març, Sant Feliu continua essent una ciutat Yuzz.

Fins al 4 de maig és oberta la nova convocatòria del programa Yuzz.

El projecte  consisteix en un viver de formació i assessorament per a joves de 18 a 31 anys amb  idees o projectes de base tecnològica, que permetrà a 20 emprenedors de la nostra comarca treballar en la concreció dels seus projectes empresarials.

A Sant Feliu aquest centre d’innovació i cotreball s’ubicarà a Co-Work-TIC, a la Torre del Roser, que facilitarà un espai de treball així com una sèrie d’assessoraments experts i formadors per tal de desenvolupar els diferents projectes d’emprenedoria i esdevenir l’escenari on es desenvoluparan idees d’innovació tecnològica potenciant la intel•ligència col•laborativa. Els participants també podran accedir a diverses xerrades de primer nivell i a persones de referència de l’àmbit tecnològic i de l’emprenedoria nacional, així com a programes i xarxes de finançament especialitzats en startups.

Un dels guanyadors de l'any passat del programa Yuzz, que va explicar la seva experiència als EEUU, acompanyat del regidor de Noves Tecnologies de Sant Feliu, Manel Carríon
Un dels guanyadors de l’any passat del programa Yuzz, que va explicar la seva experiència als EEUU, acompanyat del regidor de Noves Tecnologies de Sant Feliu, Manel Carríon

Aquest any l’edició del programa Yuzz comptarà amb 26 centres repartits per tot Espanya, dels quals 7 es troben a Catalunya.  Les inscripcions es poden fer a través del lloc web www.yuzz.org i omplint un senzill  formulari en línia que trobareu a http://www.yuzz.org/participa.

Posteriorment es coneixeran quins són els projectes seleccionats per a cada Centre Yuzz a la pàgina web del programa. Les activitats formatives es desenvoluparan a partir de la segona setmana del mes de maig fins a finals de novembre, amb una pausa durant el mes d’agost. Durant aquest temps es treballarà en el desenvolupament de projectes i models de negoci innovador per garantir l’èxit de la seva idea en el mercat.

Un cop finalitzat aquest procés de desenvolupament al centre, el millor projecte de la seu de Sant Feliu viatjarà a Silicon Valley (Califòrnia), per conèixer el major nucli de la innovació en l’àmbit de les noves tecnologies a nivell mundial. A més, els tres projectes més brillants dels centres Yuzz de tot l’Estat rebran una dotació econòmica (30.000, 20.000 i 10.000 euros) per contribuir a fer realitat la seva idea empresarial.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here