Durant aquest curs, el Campus del Baix Llobregat de la UPC, en col·laboració amb la Diputació de Barcelona, ha realitzat dues edicions del projecte “Mart XXI: és possible una colònia humana al planeta Mart?”, en què han participat 184 noies i nois de 28 centres de secundària de Castelldefels, Gavà, el Prat de Llobregat, Sant Just Desvern, Sant Vicenç dels Horts i Viladecans. És un projecte per motivar-los a no abandonar prematurament els estudis i apropar-los d’una manera divertida al coneixement científic i a la universitat

Avui a les 18h es celebrarà la cloenda d’aquest programa, a la sala polivalent de l’ESAB al Campus del Baix Llobregat de la UPC. Els alumnes participants a “Mart XXI” han treballat en equip per analitzar la viabilitat d’una colònia humana en aquest planeta.

El projecte s’adreça a alumnat de segon cicle d’ESO que, malgrat tenir capacitat i potencialitats per desenvolupar un sòlid itinerari formatiu, presenten cert risc d’abandonament prematur dels seus estudis. L’activitat vol generar interès pel coneixement, fomentar les vocacions científiques i col·laborar en l’orientació acadèmica i professional dels joves.

El treball es desenvolupa durant 5 sessions d’un matí, al Campus del Baix Llobregat de la UPC. Els nois i les noies, seleccionats pel professorat segons el perfil indicat, s’organitzen en diferents grups per treballar aspectes fonamentals per a l’èxit de la missió: el llançament i aterratge a la producció d’aliments, l’arquitectura de la colònia o les comunicacions i l’energia. Cada grup està tutoritzat per especialistes de la UPC i al final de cada sessió es posen en comú els resultats.

El Campus del Baix Llobregat de la UPC desenvolupa diferents projectes de relació amb l’entorn social i econòmic per a l’aprofitament dels seus recursos i la transferència de coneixement, en els àmbits de les enginyeries de telecomunicació, aeronàutica, agroalimentària i biotecnologia.

El projecte “Mart XXI” és fruit de la col·laboració entre la Gerència de Serveis d’Educació de la Diputació, el Campus del Baix Llobregat de la UPC i els 6 municipis per donar suport als centres educatius en l’adquisició de les competències educatives bàsiques de l’alumnat i recolzar-los en aspectes que són clau per afavorir l’equitat i promoure l’èxit escolar.

El suport als centres educatius en l’adquisició de les competències cientificotècniques de l’alumnat s’emmarca dins del Programa d’Acompanyament a l’escolaritat de la línia de treball de Millora de l’èxit escolar i del rendiment educatiu de l’Àrea d’Atenció a les Persones de la Diputació de Barcelona

 

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here