En un acte al Prat del Llobregat amb el president de la Xunta, Alberto Núñez Feijoo, i la presidenta del PPC, Alícia Sánchez-Camacho, el candidat del PPC Santi Fisas ha manifestat que “només el Partit Popular treballa per seguir sent forts a Espanya, impulsant junts Europa”. Prèviament,  Sánchez-Camacho i Fisas, han visitat la residència de gent gran Nuestra Señora de Lourdes de Sant Just Desvern

Avui, la campanya del PP de cara al proper 25 de maig s’ha centrat al Baix Llobregat. Aquest matí, la presidenta del PPC, Alícia Sánchez-Camacho, i el candidat del PPC, Santi Fisas, han visitat la residència de gent gran santjustenca, Nuestra Señora de Lourdes.

Des de Sant Just Desvern, Sánchez-Camacho ha afirmat que “la solidaritat és d’anada i de tornada a Espanya i això ens permet garantir les pensions dels catalans” i ha assegurat que “el PSOE és el partit de la congelació de les pensions i el Partit Popular és el partit de la recuperació econòmica i la garantia que les pensions es revaloritzin”.

camachoFisasStJustAixí mateix, la presidenta del PPC ha assegurat que “Mas, que no està governant a Catalunya i es permetia donar lliçons, va dir a al president del Govern, Mariano Rajoy, que demanés el rescat”. En aquesta línia, ha manifestat que “Mas hauria de donar la cara davant els 1,6 milions de pensionistes catalans i explicar-los per què proposava una mesura que hagués suposat una baixada de les pensions d’entre el 15 i el 20%, com ha succeït a països rescatats”. “Mas demanava ahir el vot per als partits que donen la cara, i aquests som els partits seriosos, els partits de la recuperació econòmica i de la defensa de la pluralitat i la convivència. Si alguns donem la cara i treballem amb serietat és el PP, i no pas CiU, un partit que s’està radicalitzant i està apostant per la ruptura”, ha constatat.

La líder popular s’ha disgustada amb l’aparició de l’expresident de la Generalitat i del PSC, Pasqual Maragall, a l’acte central de campanya d’ERC celebrat diumenge. Sense voler entrar en més valoracions, ha demanat “respecte per Maragall, per la seva figura i per la seva situació personal”, tot advertint a Esquerra que “en política no val tot”. Tot i evitar dir-ho directament, ha respost així en ser preguntada si els republicans van intentar utilitzar la figura de l’expresident tot i saber què pateix alzheimer. “Els fets parlen per sí sols. Es mereix molt més respecte com perquè fem cap consideració. Els catalans veuen què està succeint”, ha conclòs.

Posteriorment, en un acte celebrat aquest vespre al Prat del Llobregat, amb la presència també del president de la Xunta, Alberto Núñez Feijoo, Santi Fisas ha manifestat que “només el Partit Popular treballa per seguir sent forts a Espanya, impulsant junts Europa”. “Els únics que garantim la fortalesa necessària per defensar els interessos d’una Espanya unida i plural”, ha afegit destacant que “és l’hora de treballar junts, no de la separació ni divisió”.

Davant més de 150 persones, Fisas ha demanat el vot per al PP perquè “només el Partit Popular pot garantir un millor futur per a Catalunya, ni els socialistes que ens van ficar en la crisi econòmica ni els separatistes que ens han ficat en la crisi independentista ho poden fer”. En aquesta línia ha sentenciat que “votar PP és votar perquè continuï la recuperació”.

Aprofitant la visita al Baix Llobregat, el candidat al Parlament Europeu, ha destacat les infraestructures desenvolupades gràcies a les aportacions del Govern d’Espanya i la Comissió europea, ” avui podem dir que aquestes infraestructures són un model d’èxit gràcies a la pertinença a Espanya i a la Unió Europea”.

Per acabar, Fisas ha remarcat que en aquestes eleccions “cal triar entre tornar al passat o apostar pel futur, entre els quals ens van portar a la crisi o seguir el camí de la recuperació”. “Votar el PP és votar per crear ocupació, per sortir de la crisi, per seguir sent espanyols i europeus”, ha conclòs.

Per la seva banda, Alícia Sánchez-Camacho, ha volgut replicar des del Prat al portaveu del Govern, Francesc Homs, per les seves valoracions sobre el tancament de canals de TVC. La popular ha acusat a Homs de “mentir, tergiversar i manipular la realitat” en anunciar la decisió de l’executiu espanyol. I és que segons la líder popular, la obligació de tancar un múltiplex a Catalunya respon a “una directiva europea” i si no s’acompleix, “Espanya tindria una sanció”.

Amb això, Sánchez-Camacho ha volgut negar que la decisió suposi un “atac a Catalunya”. És per això que la presidenta del PPC ha carregat durament contra Homs i la seva reacció, tot afirmant que sembla “patir mania persecutòria constantment”.

feijofisascamachopratFinalment, el president de la Xunta, el popular Alberto Núñez Feijóo, ha demanat aquest dilluns que les eleccions del 25 de maig siguin un missatge que Catalunya segueix sent un dels llocs més pròspers d’Europa i que “vol tornar a la llibertat, el benestar i la prosperitat”.

Feijoó ha lamentat que Catalunya “no tingui els dirigents que mereix”, i ha reclamat a CiU que torni al camí del sentit comú i de la intel·ligència, com quan era capaç de pactar des de la Generalitat amb PP i PSOE. El popular gallec ha defensat que l’única manera de tornar al camí de la llibertat, el benestar i la prosperitat és “construint i no destruint, unint i no dividint”, i deixant de plantejar debats que no tenen res a veure amb els problemes dels ciutadans.

El president gallec ha assegurat que durant moltes dècades Catalunya va ser “el lloc més estimat i respectat d’Espanya” per la seva mentalitat oberta, i ha reclamat que, més enllà dels seus polítics, treballi per tornar a ser-ho. Ha advocat per que a partir del 25 de maig, Catalunya  torni al camí de la lògica i el sentit comú, torni a voler influir en la política espanyola i s’allunyi del que “no condueix enlloc, ni ara ni en el futur”.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here