El president de la Generalitat, Artur Mas, i la consellera d’Ensenyament, Irene Rigau, van visitar aquest centre de segones oportunitats ubicat a Cornellà, on els i les joves reben un tractament personalitzat i eines per incentivar que continuïn estudiant. La Fundació ofereix itineraris personalitzats perquè el jovent d’entre 12 i 25 anys, amb una complexa situació personal, familiar o de fracàs escolar, pugui tornar al sistema educatiu o entrar al mercat laboral

La consellera d’Ensenyament, Irene Rigau, es va comprometre a estendre el model de la Fundació El Llindar i va explicar que s’està preparant la base normativa perquè pugui ser una realitat.

Durant la visita d’aquest dijous, Mas i Rigau es van reunir amb els responsables de la fundació, amb els qui la Conselleria d’Ensenyament està treballant per dissenyar una nova modalitat formativa per als denominats ‘centres de segona oportunitat’.

“Estendrem aquest model a través d’un acord de govern i un decret per crear la figura d’aquests centres”, va asegurar la consellera d’Ensenyament.

Rigau va manifestar que “el principi més important és que cap jove vol fracassar pel que, quan apareix una dificultat que l’aparta del sistema educatiu, se li ha de donar una segona oportunitat”.

El president i la consellera van visitar les instal·lacions on van poder veure la tasca que realitzen amb els joves, amb els quals van poder parlar en els diferents tallers. La Fundació El Llindar ofereix diversos itineraris formatius, educatius i laborals i durant aquest curs més de 500 joves han participat dels 19 projectes diferents de l’entitat com ara l’ESO adaptada, la preparació a les proves d’accés a grau mitjà, els Programes de Qualificació Professional Inicial o el Programa Reincorpora.

“És possible un únic sistema educatiu amb escoles i itineraris personalitzats”, va subratllar la directora de la Fundació El Llindar, Begonya Gasch.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here