S’han constituit les 6.934 meses electorals repartides en 2.712 col·legis previstes, amb total normalitat

Un total de 5.502.475 persones estan cridades a les urnes en les eleccions al Parlament Europeu aquest diumenge, segons ha informat la Delegació del govern espanyol a Catalunya. És un 2’39% més que fa cinc anys, quan el cens va ser de 5.370.606 persones.

Per aquests comicis de 2014 es constituiran 6.934 meses electorals que es distribuiran en 2.712 col·legis. Per demarcacions, Barcelona té un cens electoral de 4.098.143 persones, que podran votar en 1.612 col·legis.

S’habilitaran 4.895 meses electorals a la demarcació i cal destacar que a la capital catalana s’utilitzaran per primera vegada les anomenades Meses Administrades Electrònicament (MAE).

Els col·legis electorals han obert les portes a les 9 d’aquest matí en les setenes eleccions al Parlament europeu i podran exercir el dret a vot fins a les vuit del vespre.

Les previsions apunten que d’aquestes comicis en sortirà un hemicicle amb partits més extremistes a la dreta i l’esquerra, i una menor representació de les forces tradicionals. També es preveu una alta abstenció, tot i que el procés sobiranista pot fer augmentar la participació a Catalunya.

Els primers votants s’han acostat als col·legis a votar en un dia ennuvolat i en el que no es descarten pluges.

 

Font:ACN

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here