Aquest 25 de maig Molins de Rei va viure una jornada de participació popular amb la celebració del Multireferèndum. Aquesta proposta va comptar amb la participació de 559 persones de la vila, la gran majoria de les quals  van apostar per una agricultura sense transgènics, perquè el govern de la Generalitat deixi de pagar el deute i els interessos que la ciutadania declari il•legítims, per què els ciutadans facin un control democràtic directe sobre el sector energètic i perquè les ILPs puguin sotmetre la seva proposta a referèndum vinculant

Aquestes dades de participació corresponen als vots obtinguts en jornades de vot anticipat (110) i del mateix dia 25 (449), però no inclouen els vots d’aquells molinencs que hagin participat a través del vot electrònic.

“En poc més de tres setmanes el comitè local del Multireferèndum es va constituiïr, va presentar la proposta als mitjans de comunicació, va organitzar un acte per plantejar arguments sobre cadascuna de les quatre preguntes, va muntar dues jornades de vot anticipat al carrer i dues més a l’Ateneu Mulei i va organitzar dues meses de vot per al dia 25 de maig”, expliquen els organitzadors en un comunicat.

Aquesta mobilització ràpida per difondre i organitzar el Multireferèndum als carrers de la vila va donar els seus fruits i va permetre tant a vilatans com a persones d’altres poblacions on no s’organitzava el multireferèndum (El Papiol, Sant Feliu de Llobregat, Castellbisbal,…) participar d’aquesta consulta plantejada per als ciutadans de la comunitat autònoma de Catalunya.

El comitè local del Multireferèndum valora molt positivament aquestes xifres tot i reconèixer  mancances per fer arribar la proposta al conjunt de la població: per qüestions de temps; per les dificultats per difondre la proposta a través dels grans mitjans de comunicació del país (que només n’han parlat arrel de la prohibició de la Junta Electoral Central-JEC-) i per l’actuació dels Mossos d’Esquadra.

En el seu comunicat, el comitè del Multireferèndum de Molins de Rei, lamenta profundament que aquesta iniciativa de participació popular que comptava amb el suport unànime de l’Ajuntament no hagi pogut desenvolupar-se amb normalitat democràtica i hagi estat primer prohibida per la JEC i després impedida per l’actuació dels Mossos d’Esquadra, amb la retirada de les urnes al carrer a quarts de sis de la tarda. “Davant aquestes actuacions incomprensibles en un país democràtic que vol decidir lliurement el seu futur”, el comitè local del Multireferèndum celebra” l’exercici normalitzat de desobediència per part dels molinencs i molinenques”.

“Posar sobre la taula el debat sobre els transgènics, sobre el deute, sobre l’energia i sobre la participació i fer-ho a través d’una proposta d’empoderament popular és, sens dubte, la clau de l’èxit del Multireferèndum. Prenem nota dels errors per a possibles futures onades del multireferèndum i agraïm la participació de les 559 persones que aquest mes de maig han volgut aprofundir en aquesta experiència de democràcia directa”, així acaba el communicat..

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here