L’estructura, que té una longitud de 40 metres, ofereix un alternativa al pas més proper, situat 1 km aigües amunt de l’estany

L’alcaldessa de Gavà, Raquel Sánchez, acompanyada de l’alcalde de Viladecans, Carles Ruiz, va visitar ahir al matí la passarel·la que uneix les dues ribes de la llacuna de la Murtra.

El nou pas, que té una longitud de 40 metres i un ample lleugerament variable de 1,80 metres, permet creuar a banda i banda de l’estany, que es troba al límit dels termes municipals de Gavà i Viladecans i respon a l’antiga sortida al mar de les aigües superficials de part del Delta del Llobregat.

Els alcaldes de Gavà i de Viladecans van coincidir en assenyalar que aquesta actuació s’emmarca en la voluntat dels dos ajuntaments de facilitar l’accés de la ciutadania als espais. Segons Raquel Sánchez, “aquesta inversió pretén crear una connexió les dues ribes de la llacuna i entra dins d’un procés que vam encetar fa uns anys per renaturalitzar aquesta zona que forma part dels espais d’interès natural i també per fer-la accessible i coneguda pels nostres ciutadans i ciutadanes”. L’alcaldessa de Gavà va afegir que “actuacions com aquesta posen en valor el nostre patrimoni, concretament un espai que a partir de l’1 de juliol passarà a formar part de la xarxa dels parcs metropolitans, sota la gestió i el manteniment de l’AMB”.

L’alcalde de Viladecans per la seva banda va destacar la importància d’aquesta nova opció de pas entre els dos marges: “Hi havia un pas molt precari que es feia servir i que es troba un quilòmetre aigües amunt i amb aquesta passarel·la hem fet una connexió més adequada, correcta i que permet el fàcil accés d’un costat a un altre de la Murtra”.

La intervenció va aprofitar una part sobrant de l’estructura de l’autovia de Castelldefels al seu pas sobre la llacuna. Un dels elements principals de l’obra és el guardacarril de formigó perquè en cas d’accident la zona de pas dels vianants quedi protegida.

La instal·lació de la passarel·la ha suposat una inversió 41.676,70 €, finançada per l’Ajuntament de Gavà (33%) i pels fons europeus FEADER i pel Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural de la Generalitat. L’Ajuntament ha completat l’obra amb l’obertura del sender i altres actuacions d’accessibilitat amb una inversió de 5.051 euros.

L’obra també ha estat possible gràcies a la col·laboració dels Serveis Territorials de Carreteres, de l’Agència Catalana de l’Aigua, del Consorci dels Espais Naturals del Delta del Llobregat, de l’Ajuntament de Viladecans, d’EMSSA-AMB i de la Companyia Telefònica España S.A.U.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here