Els grups parlamentaris rebutgen la decisió de l’Estat i es mostren convençuts que aquesta és “una decisió política disfressada d’arguments tècnics”

Els grups parlamentaris de CiU, ERC, PSC, ICV-EUiA i la CUP van arribar a un acord, a la reunió convocada ahir pel Govern de la Generalitat, en relació a la decisió del Govern de l’Estat de reordenar l’espai radioelèctric i eliminar un dels múltiplexs de Televisió de Catalunya (TVC), per tal “d’impulsar accions polítiques conjuntes, al Parlament de Catalunya i al Congrés dels Diputats, per evitar aquesta decisió”.

Albert Batalla i Benet Maimí (CiU); Sergi Sabrià (ERC); Núria Parlon (PSC); Marta Ribas (ICV-EUiA) i David Fernàndez (CUP) van ser els i les representats d’aquestes formacions a la reunió.

CiU, ERC, PSC, ICV-EUiA i la CUP “rebutgen la decisió de l’Estat d’eliminar un múltiplex de la TVC, que comportaria el tancament de canals de TVC; debilitar l’oferta de canals en català i, de retruc, la pèrdua de la reciprocitat amb el País Valencià i les Illes” i es mostren “convençuts que aquesta és una decisió política per part del govern de l’Estat disfressada d’arguments tècnics i, per tant, reclamem voluntat política per trobar una solució tècnica”.

En aquest sentit, els grups “estem convençuts que l’espai radioelèctric actual permet la convivència entre els dos múltiplex públics i els nous serveis 4G”.

Per aquesta raó, els grups parlamentaris “demanem i recolzem al Govern de la Generalitat per tal que defensi, per totes les vies legals disponibles, el futur de la televisió en català”.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here