El comitè d’empresa de l’Hospital Moisès Broggi de Sant Joan Despí va alertar ja fa dies que el centre sanitari havia acomiadat l’últim mes unes 50 persones, el que està provocant greus problemes de funcionament. Unes trescentes persones es van concentrar ahir a la tarda davant l’Hospital de Sant Joan Despí, com a mesura de protesta per les retallades que pateix el centre sanitari

La concentració la van convocar la Federació d’Associacions de Veïns del Baix Llobregat (*FAVBL) i el Comitè d’Empresa del Moisès Broggi arran de l’acomiadament de 50 treballadors eventuals.

Segons UGT, durant l’últim mes el Consorci Sanitari Integral (CSI), que gestiona l’Hospital, ha acomiadat una cinquantena de treballadors i treballadores, que han denunciat l’empresa ja que la majoria dels contractes es feien de manera “fraudulenta”, informa el sindicat.

La presidenta del comitè d’empresa, Dolores Pardillo, va explicar ahir que “són treballadors que tenien contractes discontinus des de fa 4 anys i que coneixien a la perfecció el funcionament de l’hospital” i va lamentar que “en lloc d’aquests treballadors ara contracten a 13 que acaben de finalitzar els seus estudis i que no tenen la formació necessària per posar-se al capdavant d’una unitat”.

UGT, que presideix el comitè d’empresa, afegeix també que, a banda dels acomiadaments, existeix una situació “insostenible” en les urgències del Moisès Broggi ja que estan permanentment col·lapsades.

En relació a aquest fet, Pardillo va destacar la rebaixa de la plantilla i va recordar que “hi ha 30 llits tancats, la qual cosa està provocant una saturació en el servei d’urgències i els pacients han d’esperar fins a dos dies per poder accedir a un llit hospitalari”.

L’Hospital Moisès Broggi de Sant Joan Despí atén també a la població baixllobergatina que tenia com a referència l’Hospital General de L’Hospitalet -Sant Feliu, Sant Just Desvern, Molins de Rei, etc-, que també depèn del Consorci Sanitari Integral, després que aquest hagi perdut la seva capacitat d’hospitalització i només mantingui la relativa a maternitat.

Els sindicats denuncien que, malgrat l’increment de la pressió assistencial, des de 2010 el pressupost per al funcionament de l’Hospital Moisés Broggi s’ha reduït en 32 milions d’euros.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here