L’ABP dels Mossos d’Esquadra de Martorell ha posat en marxa per tercer any consecutiu el dispositiu de seguretat de la campanya de recollida de la fruita dolça.  Aquest dispositiu, que s’allargarà fins a finals d’agost, implica Mossos, Agents Rurals, policies locals i vigilants privats i té com a objectiu prevenir delictes contra el patrimoni als camps

Ja s’ha activat al Baix Llobregat el dispositiu de seguretat en el marc de la campanya de recollida de fruita dolça. Es tracta de reduir delictes i faltes contra el patrimoni en l’àmbit rural, en una actuació que implicarà Mossos d’Esquadra, Agents Rurals, les policies locals dels diferents municipis de la comarca i els cossos de vigilants privats.

Durarà tot l’estiu i es duu a terme a Martorell, Abrera, Castellví de Rosanes, Collbató, Sant Esteve Sesrovires, Esparreguera i Olesa de Montserrat.

L’inicia per tercer any consecutiu a l’entorn del Baix Llobregat Nord l’Àrea Bàsica Policial dels Mossos d’Esquadra (ABP) ubicada a Martorell, i inclou controls de pas als accessos de les zones rurals i patrulles que vetllaran perquè no hi hagi robatoris de fruita o de maquinària agrícola.

L’inspector de l’ABP de Martorell, Antoni Mestre, defineix les línies bàsiques d’un pla que vol “augmentar la sensació de seguretat de la pagesia i la de control policial, i disminuir la percepció d’impunitat cap a qui es dedica a fer furts en l’entorn rural”. D’aquesta manera, des del passat 19 de maig i fins el 31 d’agost -prorrogat a Olesa a causa de la temporada de recollida de l’oliva-, els agents han augmentat les rutes de patrullat i els controls aleatoris a camins rurals i pistes que donen accés als camps i han intensificat el contacte amb els pagesos, establint un fil directe amb ells per tal de conèixer els possibles moviments dels lladres.

Aquesta tasca, que es coordina amb els agents rurals, les policies locals dels municipis i altres cossos de vigilants, sorgeix de la petició dels pagesos d’un major control policial a la zona per tal d’evitar una de les dues grans problemàtiques del món rural, juntament amb el robatori de la maquinària agrícola. Per això, destaca Mestre, “la coordinació amb els pagesos és bona i ens ho agraeixen. No ens limitem només a passar, sinó a parar i preguntar les seves inquietuds”.

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here