Mercat de la Cirera, Exposició de la Cirera, Fira d’Artesania i Productes Locals, Fira del Vi i una Mostra d’Entitats i Comercial. Tot això acompanyat d’una potent proposta gastronòmica i molt més. No et perdis a la 34a Festa de la Cirera de Torrelles, el 7 i 8 de juny!

Segueix aquest enllaç i descobreix la història de la Festa de la Cirera de Torrelles i curiositats com perquè al Baix Llobregat s’hi cultiven cireres…

Consulta el programa de dissabte 7 i diumenge 8 de juny

ESPAIS DE LA FESTA

MERCAT DE LA CIRERA Les parades de cireres estan ubicades a la plaça Sant Martí. Al Mercat de la Cirera, s’hi poden comprar i provar les diverses i atractives varietats de cireres torrellenques, produïdes per una dotzena de pagesos locals. A més, el mercat s’avança a la festa amb la presència de parades a la plaça Sant Martí els dos caps de setmana previs a la Festa de la Cirera (de 10h a 14h).

EXPOSICIÓ DE LA CIRERA A l’Ateneu Torrellenc trobareu les tradicionals paneres elaborades amb cireres de la temporada i que van a concurs (Millor Presentació –Cirera Argent), i també la mostra de cireres que opten a premi per la seva qualitat (Millor Qualitat – Cirera Or). A més, es pot visitar l’exposició central de la 34a Festa de la Cirera, sota el lema La volta al món de cirera en cirera Saps que pots collir una cirera cada dia de l’any.

FIRA D’ARTESANIA I PRODUCTES LOCALS Els firaires i els seus productes gastronòmics i artesanals, procedents de Torrelles de Llobregat i d’arreu de Catalunya, estaran situats al carrer Major. La Festa de la Cirera aposta cada cop més per oferir productes locals i de proximitat per donar-nos a conèixer el que tenim més a prop.

5a FIRA DEL VI Al carrer Sant Pau, trobareu aquesta 34a edició de la festa, la Fira del Vi de Torrelles que, per primera vegada, s’uneix a la Festa de la Cirera. El passat vinícola del municipi s’alia amb el present, marcat per la producció de cireres com a emblema i producte estrella.

MOSTRA D’ENTITATS I COMERÇOS Comerços i entitats locals donen a conèixer cada any els seus productes, activitats i projectes amb motiu de la Festa de la Cirera. Enguany trobareu les ja típiques paradetes de canyís i estands distribuïts pel carrer Major i a Cal Joc.

ELBUS.CAT ‘elbus.cat’ és un autobús anglès de dos pisos que volta les comarques catalanes amb l’objectiu de donar valor al sentiment del poble català. Una iniciativa de tres empreses catalanes que es concreta amb una botiga ambulant. Ara arriba a la Festa de la Cirera de la mà de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) de Torrelles.

RUTA GASTRONÒMICA

CIRERES AMB MOLT DE GUST

La fruita per excel·lència a Torrelles de Llobregat es transforma en exquisits plats o tasts durant el cap de setmana del 7 i 8 de juny. La cirera no només es l’ingredient que es transforma en productes elaborats com ara la confitura de cirera, el licor i el vi de cireres o deliciosos dolços, sinó que és també la base de plats cuinats amb imaginació. Amb aquesta filosofia i el respecte cap al producte local, els restaurants i bars locals consoliden aquesta edició la Ruta Gastronòmica de la Festa de la Cirera que celebra ja la seva 7a edició. Aquesta 34a edició els establiments que hi participen amb menús, tasts i postres elaborats amb cireres de Torrelles són:

Restaurant A Delit C/ De la Plana, núm.14 – 93 689 08 68 www.restaurantadelit.com
Restaurant Can Balasch de Baix Can Balasch de Baix, s/n – 93 689 08 51 www.facebook.com/…
Restaurant Cal Joan Ctra Torrelletes, núm.1 Bx – 93 689 11 41 www.restaurantcaljoan.com
Restaurant Cal Frare Raval Mas, núm.31 – 93 689 07 81 www.facebook.com/…
Bar Sant Martí Plaça Sant Martí, núm. 3 – 936 89 11 46 www.facebook.com/…
Bar la Plaça Plaça Sant Martí, núm.1 – 93 689 18 13 www.plus.google.com/…
Bar La Terrasseta C/ Major, núm.36 – 93 689 12 01 www.facebook.com/…
Bar Restaurant 9Canvi Avda. Dolça de Provença, 112 – 93 689 06 13  www.9canvi.es

ZONA DE BARRAQUES

“AQUEST ANY LA FESTA DE LA CIRERA INNOVA A CAL JOC”

Enmig del rebombori de la fira, en un entorn privilegiat, podreu trobar un espai per enriquir-vos d’un ambient de Festa Major de poble: LES BARRAQUES.

El Col·lectiu Èxit, amb la col·laboració d’entitats de Torrelles han promogut el projecte de Les Barraques, un lloc on la Festa de la Cirera es converteix en espai de convivència i col·laboració entre els visitants i els vilatans.

Hi podreu gaudir d’una zona de descans, on prendre alguna cosa i agafar forces per seguir coneixent la fira, però també podreu animar-vos a visitar, i fins i tot a col·laborar en les activitats que s’hi desenvoluparan durant el dia i la nit.

http://www.lesmillorscireres.cat

FIRA DEL VI

TORRELLES, CAPITAL DE LA CIRERA I TAMBÉ DEL VI

Amb la celebració de la 5a edició, la Fira de Vins de Torrelles de Llobregat no solament es consolida com el referent de qualitat i singularitat per a afeccionats i professionals que gaudeixen de vins en un ambient relaxat i familiar, sinó que a més aquest any suma forces i dates amb la 34a Festa de la Cirera. Durant tot el cap de setmana Torrelles de Llobregat es converteix en capital de la cirera de qualitat i també del vi. Torrelles, aposta cada cop més fort pels productes de proximitat, ecològics, biodinàmics i de qualitat.

DEGUSTACIONS GUIADES I TIQUETS: A l’estand informatiu de la Fira del Vi podreu comprar tiquets i inscriure-us a les degustacions guiades que es faran el 7 i 8 de juny.

TIQUETS: Preu: 8 € (inclou copa Schott Zwiesel Congresso o similar, i 8 tiquets de degustació de vi).

DEGUSTACIONS GUIADES: Preu: 5 €.  A la sala polivalent de Can Sostres. A intervals d’una hora, de 12.30 a 14h i de 16 a 19h.

http://fvinstorrelles.blogspot.com.es/

EXPOSICIONS I MOSTRES

Diverses exposicions paral·leles obriran les seves portes durant els dies de la festa. L’Ateneu Torrellenc reuneix la major part d’aquestes mostres i acull cada any al teatre l’Exposició de la Cirera, un dels eixos de la Festa de la Cirera. Aquí teniu les exposicions i mostres que estaran obertes aquesta 34a edició:

EXPOSICIÓ DE LA CIRERA: LA CIRERA AL MÓN Lloc: Teatre de l’Ateneu Torrellenc . Preu: 1 €.Organitza: Ateneu Torrellenc Mostra de la Cirera de Qualitat i Exposició de Paneres (millor presentació). Votació Popular. L’eix central de l’exposició anirà al voltant del diferents usos que se’n fa de la cirera arreu del món. També hi trobem l’Exposició de Cireres de Qualitat, un concurs que premia amb el trofeu ‘Cirera d’Or’ a la millor cirera dels pagesos locals i que es decideix per votació popular. Després hi ha l’Exposició de Paneres, una mostra de paneres artístiques decorades amb cireres durant la qual s’atorga el premi ‘Cirera d’Argent’ per votació popular. I finalment hi ha diverses exposicions temàtiques al voltant de la cirera.

EXPOSICIÓ DE LA GENT GRAN Lloc: A l’Ateneu Torrellenc. Organitza: Associació de la Gent Gran

EXPOSICIÓ DE CARTELLS Lloc: A l’Ateneu Torrellenc. Organitza: regidoria de Cultura. Mostra dels 34 cartells de la Festa de la Cirera.

ELS TALLERS DEL PLA DE LES BRUIXES Lloc: A l’Ateneu Torrellenc. Organitza: Associació de dones Pla de les Bruixes

RUTA DELS APARADORS GUARNITS AMB CIRERES Lloc: Diversos Comerços de Torrelles. Organitza: Agrupació de Comerciants de Torrelles

EXPOSICIÓ DE PUNTES DE COIXÍ Lloc: A l’Ateneu Torrellenc. Organitza: Puntaires de l’Ateneu Torrellenc

EXPOSICIÓ: UN DIORAMA SOBRE L’OEST AMERICÀ A la Terrassa de l’Ateneu Torrellenc. Organitza: Jocs i punt de l’Ateneu Torrellenc. Hi haurà una àrea de jocs per a infants i venta de material playmobil.

RUTA PELS CAMPS DE CIRERERS – 8 DE JUNY

Molt interessant és la proposta del Centre Excursionista de Torrelles que presenta cada any per la Festa de la Cirera: una ruta per conèixer els camps de cirerers del municipi. Torrelles conserva actualment unes dues-centes hectàrees de terreny de conreu, la major part del qual produeix la nostra fruita per excel·lència, la cirera. Es tracta d’un recorregut de dues hores i mitja.

VOLS ANAR-HI? Diumenge 8 de juny de 2014, a les 8.30h. Sortida, des de la plaça de l’Ajuntament. No cal inscripció prèvia.

SENDERISME – LA RUTA DE LA CIRERA El paisatge pel qual transcorre aquesta ruta és un mosaic format per camps conreats, principalment de cirerers, camps abandonats i bosc de pi blanc, amb la típica flora i fauna mediterrània -aladern, alzina, roure, llentiscle, bruc, mallarengues, aligots, xoriguers o corbs.

Durada: 2 h 45 m Grau de dificultat: baix Estacionalitat recomanada: primavera Inici i acabament: plaça de l’Ajuntament

CURIOSITATS

Davant el cementiri hi ha la creu de Sant Pau, del 1886, i un xiprer amb una placa que commemora el seu centenari. Abans d’arribar-hi, si ens desviem a la dreta per un camí, trobem a uns vint metres les restes d’una antiga esglesiola o ermita. Durant tota la ruta, s’observen barraques de pedra seca antigues, actualment en desús. La ruta passa per diverses masies: Can Valent (en ruïnes), Can Riera, Can Mas i Can Coll. A prop de Can Riera hi havia un gran roure inclinat, actualment escapçat per les ventades del 2009. Des de la creu del Padró hi ha molt bona vista de Torrelles i de Catalunya en Miniatura. S’observa la vall de Can Reinal, les penyes de can Riera i el puig Vicenç. És un bon punt per fer-se una idea del terme de Torrelles. Al passar per la vall de Can Reinal es divisa, al nord-est, la torre de Collserola i el Tibidabo. Des de la serra de Can Valent, al nord, es divisa Montserrat, Sant Llorenç de Munt i el Montseny.

(+) DESCARREGA’T EL RECORREGUT I EL MAPA DE LA RUTA AQUÍ
(+) CONSULTA MÉS RUTES A TORRELLES PER FER A PEU O EN BICICLETA

Més informació a http://festacirera.cat/

 

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here