Les llicenciades en Història de l’Art i especialistes en art contemporani, Irene Ruiz i Sandra Martínez, són les encarregades de catalogar i documentar 70 obres que l’artista Jaume Muxart ha cedit a l’Ajuntament de Martorell per a que siguin exposades al Muxart Espai d’Art i Creació Contemporanis. Ho faran durant tot el mes de juny amb el programari Museumplus, cedit per la Diputació de Barcelona

Algunes d’aquestes obres a catalogar i documentar formaran part de la nova exposició de llarga durada MUXART. Color i composició, que és previst que s’inauguri a la primera planta del Muxart, Espai d’Art i Creació Contemporanis el proper dijous 3 de juliol.

La regidora de Patrimoni Històric, Maria Hinojo, diu que “són obres que en Jaume Muxart ens havia cedit abans i durant la primera exposició permanent de l’artista, titulada Desembarcant Muxart, la cessió d’aquestes obres suposa un pas important per Martorell per poder conèixer i divulgar l’obra del pintor”.

Ruiz i Martínez obriran durant aquest mes de juny la fitxa tècnica de cadascuna de les obres, una tasca que permetrà que tothom qui consulti el programa Museumplus disposi d’una àmplia informació dels quadres de Jaume Muxart. El programa l’ha facilitat l’Oficina de Patrimoni Cultural de la Diputació de Barcelona, com a eina de suport a la Xarxa de Museus Locals.

Les dues historiadores de l’art ja havien col·laborat anteriorment amb la comissària de la propera exposició, Pilar Bonet, en la documentació de la figura i l’obra de Jaume Muxart. El treball d’arxiu a catàlegs i hemeroteques ha permès configurar una biografia documentada i donar forma al context personal, local i internacional de la producció artística de Muxart. Aquest procés també ha facilitat reconèixer les traces de l’evolució de l’artista, i també les veus i els girs estètics que l’acompanyen.

 

Font: Ajuntament de Martorell

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here