Carlos Baute protagonitzarà el gran concert, d’entrada gratuïta a la plaça de Francesc Macià, i la colla infantil de la Companyia General del Foc, la Zona Jove seran les principals novetats

Acompanyada de la Cia General del Foc i dels Castellers de Gavà, l’alcaldessa Raquel Sánchez va presentar ahir el programa de la Festa Major de Sant Pere 2014, que se celebrarà del 26 al 30 de juny amb un ampli programa per a tots els gustos i totes les edats. Les primeres paraules de l’alcaldessa van ser d’agraïment a les entitats gavanenques que participen activament durant aquests dies en què, en paraules de l’alcaldessa, “Gavà es vesteix de gala per rbre l’estiu d’una manera festiva i amb la implicació de tots i totes. Aquest programa no és el programa que fa l’Ajuntament, és el programa de la Festa Major de la ciutat, que fem entre tots i per això vull agrair la tasca que fan les entitats per la feina que feu durant tot l’any però sobretot en aquests dies”.

El programa recull un ventall ee propostes per a tots els gustos i totes les edats. “Una festa -va afegir Raquel Sánchez- on recuperem la tradició i fomentem la cultura més nostra però que també incorpora modernitat i innovació, tot amb un fil conductor que és la música”. Enguany, el concert estrella serà el de l’artista veneçolà Carlos Baute, que presentarà el seu darrer treball discogràfic a la plaça de Francesc Macià. “Pero també fem concerts de format més petit, amb grups i orquestres que ens van agradar molt l’any passat, com Hotel Cochambre, i els grups musicals de la nostra ciutat que tenen una gran projecció”, va dir.

La Sellarès Band i l’Orquestra Cimarron; les Nits de Cabaret, amb la presència de Chiqui Martí; Joan Pera i Toni Moog, seran presents també a la Festa de Sant Pere 2014.

Zona Jove

Enguany la Festa Major incorpora una novetat, la Zona Jove a l’Auditori Marc Grau “perquè els joves puguin gaudir d’aquesta Festa Major i fins i tot tinguin els seus cinc minuts de glòria i surtin a l’escenari i mostrin a la resta de la ciutadania allò que volen i saben fer”.

Altres propostes de Zona Jove són: teatre jove amb “Diario Adolescente” de la mà del grup de teatre Dodo Producciones que ens farà reflexionar sobre l’adolescència; concerts amb La Ska Brass i Victor Erena que ens oferirà temes de pop rock. Per finalitzar, el concert de celebració del 25è del Cau amb el concert del grup de rumbaska Al Quadrat per finalitzar amb una sessió de música alternativa amb el DJ Morrison.

Dissabte 28 l’espai Zona Jove es traslladarà a la plaça Major amb un taller de grafiti i una exhibició de break.

El foc com a protagonista

Un dels actes més multitudinaris seran els focs d’artifici que enguany presenten novetats. “Els focs tornen a la platja però enguany acompanyats de músico. Us convido al piromusical, a què baixeu a la platja, si pot ser en transport públic, i gaudiu d’aquest espectacle”, va dir l’alcaldessa que va dedicar una menció especial a la Companyia General del Foc que aquestes festes batejarà la seva colla infantil amb uns padrins de luxe: La Fura dels Baus. Aquest bateig vindrà acompanyat d’un bon grapat de propostes pels més menuts que es desenvoluparan al passeig Maragall. En concret els infants podran gaudir amb la plantada de dracs, tallers de maquillatge diabòlic i diables, espectacles de malabars de foc i màgia i una tabalada.

Al marge d’aquestes propostes, la Companyia General del Foc organitza els tradicionals correfocs.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here