El Govern ha encarregat un estudi de viabilitat del trasllat del CTE d’Esplugues al CAR de Sant Cugat del Vallès.  El grup parlamentari ecosocialista, ha presentat una Proposta de Resolució i una de compareixença del conceller de Presidència, aixi com una batería de preguntes sobre aquest estudi i les seves posibles conclusions per al CTE d’Esplugues

El CTE d’Esplugues , amb una superfície de 17.650 metros quadrats ubicats entre l’Avinguda Països Catalans i el carrer Sant Mateu, acull entre d’altres instal•lacions la Residència Joaquim Blume, l’Institut Joaquim Blume ( amb uns 160 alumnes), la seu del Consell Català de l’Esport i instal•lacions esportives.

Tot aquest complex dona servei a la ciutat d’Esplugues, però també a la comarca del Baix Llobregat i d’altres comarques veïnes. La residència Blume, amb més de cinquanta anys d’existència, és un signe d’identitat de l’esport català, ha acollit destacats esportistes, i ha esdevingut l’epicentre de molts altres serveis que han donat lloc a la creació del CTE Esplugues.

L’Institut d’Educació Secundària Joaquim Blume, existeix des de fa vint-i-dos anys i ha estat capaç de donar resposta a les necessitats de centenars de becaris del CTE Esplugues que hi han passat.

El CTE Esplugues és un projecte singular i específic en el que es pot compaginar la pràctica esportiva i la formació acadèmica. El Consell Escolar i el Claustre de professors de l’Institut rebutgen la seva desaparició o trasllat i demanen que es trobin vies de finançament que facin viable el CTE Esplugues.

D’altra banda, per a ICV-EUiA, el tancament d’aquest espai i la seva possible venda per tal de proporcionar recursos econòmics extres a la Generalitat suposa una operació més que discutible que el Parlament ha de rebutjar.

Per tot això, els ecosocialistes han registrat diverses iniciatives parlamentàries per esclarir el futur d’aquest equipament baixllobregatí.

En la PROPOSTA DE RESOLUCIÓ registrada, ICV-EUiA proposa que el Parlament insti al Govern a:

1. Informar al Parlament, l’Ajuntament d’Esplugues, el Consell Comarcal del Baix Llobregat, al Consell Escolar i Claustre de professors  de l’Institut Joaquim Blume  i als usuaris de la resta de serveis del CTE Esplugues sobre l’estudi de viabilitat del trasllat del CTE Esplugues i de les previsions del Govern en relació a aquest espai.

2. A mantenir el CTE Esplugues en el seu actual emplaçament d’Esplugues ( Baix Llobregat) i assegurant la continuïtat de la totalitat dels serveis i instal•lacions que el conformen, renunciant a qualsevol operació de venda dels terrenys o de trasllat de les instal•lacions a una altra ubicació.

En les PREGUNTES AL GOVERN, escrites i orals a la CAI, els ecosocialistes pregunten:

1. Ha encarregat el Govern un estudi de viabilitat sobre el trasllat del CTE Esplugues al CAR Sant Cugat?

2. Quines son les conclusions de l’estudi de viabilitat del trasllat del CTE Esplugues?

3. Té el Govern propostes de compra dels terrenys de superfície 17.650 metros quadrats on està ubicat el CTE Esplugues i en quant valora el Govern  el cost dels terrenys?

4. Inclou el Govern la venda dels terrenys del CTE Esplugues  dins les previsions d’ingressos extraordinaris de l’any 2014 o 2015?

5. Ha informat el Govern als usuaris i professors del CTE Esplugues i a l’Ajuntament d’Esplugues i al Consell Comarcal del Baix Llobregat sobre les seves intencions de traslladar el CTE Esplugues?

6. Quines son les previsions de futur del Govern en relació a la residència Joaquim Blume , l’Institut Joaquim Blume i la resta de serveis i instal•lacions que conformen el CTE Esplugues?

7. Com afectaria al CAR Sant Cugat el trasllat del CTE Esplugues a aquelles instal•lacions i quin seria el cost total de l’operació?

Finalment, el grup parlamentari d’ICV-EUiA també a presentat una SOL.LICITUD DE COMPAREIXENÇA del Conseller de la Presidència, per a que informi sobre les previsions de trasllat del CTE Esplugues, en el marc de la Comissió d’Afers Institucionals.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here