Tradició, música, teatre, espectacles infantils i molta gresca. Aquests són els ingredients de la Festa Major d’Olesa 2014, que arrencarà oficialment aquest proper dissabte, 21 de juny i es perllongarà fins dimarts, diada de Sant Joan

Seguint la dita que diu que “per Sant Joan, a Olesa la fan”, l’Ajuntament d’Olesa, amb la col·laboració d’un bon nombre d’entitats del municipi, ha preparat un programa d’actes de Festa Major pensat per a tots els públics, segons ha remarcat la regidora de Cultura i Festes, Pilar Puimedon, que també ha destacat l’ampliació dels horaris dels balls i concerts nocturns.

Malgrat que la Festa Major arrenca pròpiament avui, ahir ja hi va haver alguna activitat. A les 7  a la biblioteca es va fer la presentació del llibre “Restes i vestigis de la Guerra Civil. 17 rutes per Catalunya”, a càrrec del seu autor Oriol Miró i Serra. A les 9 del vespre, el Casal va acollir sessió doble de teatre amb “El petit príncep” i “Spot” (que també s’oferirà dissabte a les 7 de la tarda) i a les 10 de la nit hi va haver ballada de sardanes amb la Cobla Vila d’Olesa a la plaça de la Sardana, organitzada per Olesa Sardanista.

Avui dissabte, primer dia de Festa Major, les activitats arrencaran a dos quarts de 7 de la tarda, amb la 35a Trobada de Gegants d’Olesa, que inclourà el segon concurs de ball de gegants i la presentació de la nova geganta d’Olesa. A les 7 s’inaugurarà una mostra de pintura de Rafel Ferragut al local de la Fundació Agrícola Olesana, i a les 9 del vespre tindrà lloc l’espectacle d’inauguració de la Festa Major. I és que una de les novetats d’enguany és que no es farà pregó d’obertura de la festa, sinó un espectacle que comptarà amb la participació de diferents entitats olesanes, i que inclourà música, dansa i imatges.

Ja a la nit de dissabte, molt variada serà l’oferta, que es podrà trobar a diferents espais, com la plaça Catalunya, el Parc Municipal i la plaça de l’Oli. De fet, enguany seran dues les nits en les quals hi haurà oferta a aquests tres indrets. L’oferta nocturna de dissabte arrencarà a les 11 de la nit. A aquella hora arrencarà a la plaça de les Fonts la gimcana nocturna organitzada pel Cau, dins els actes del seu 60è aniversari. I a la plaça de l’Oli hi haurà concert jove organitzat per la regidoria de Joventut, amb les formacions Barkapiante & Drousek; Mogly & Rats i DJ Raudo; Orion, Dominguez M, Arie Angel, i Misled Sound.

L’oferta per als joves es completa al Parc Municipal amb una nova edició de les Barraques de Festa Major, que hi seran des de les 7 de la tarda i fins les 6 del matí, i organitzades per la PAH, La Fona, el CROM (Club de Rol), la UEC i el Cau. Inclourà sopar a les 10 de la nit, concert a dos quarts d’11, música a cada barraca i esmorzar popular a dos quarts de 6 del matí. I a la plaça Catalunya, a partir de dos quarts de 12 de la nit i fins les 4 de la matinada, ball de Festa Major amb música de tots els temps en imatges, amb temes de tots els temps, balls tradicionals com el ball de fanalet i alguna que altra sorpresa, segons ha destacat el coordinador de la festa, Jordi López.

Diumenge, 22 de juny, les activitats començaran ben d’hora, a les 8 del matí, amb la cantada de matines tradicionals organitzada per diferents entitats olesanes en col·laboració amb l’Ajuntament d’Olesa. I a les 9 del matí arrencarà la popular Cursa del Foc organitzada pel Club Atletisme Olesa i la Regidoria d’Esports de l’Ajuntament. També durant el matí, la Societat Ocellaire de Les Planes oferirà un concurs de cant d’ocells. A la tarda, a partir de dos quarts de 7, i a la plaça de la Sardana, tindrà lloc una de les activitats novedoses de la Festa Major d’Olesa 2014: un taller infantil i festa d’enlairada de globus amb missatges a càrrec del grup Giramón. Pilar Puimedon ha destacat que des de l’Ajuntament s’ha volgut fer una activitat semblant a la de l’enlairament de fanalets del fi de festa adreçada a la canalla, en aquest cas amb globus. Tot seguit, la companyia Pentina el gat oferirà un espectacle d’animació infantil a la mateixa plaça de la Sardana. I també a dos quarts de 8 de la tarda, el teatre de La Passió acollirà la representació de l’obra “Magnetismes”, a càrrec de la companyia Ras Teatre, amb direcció de Pepa Fluvià i amb els olesans Isidre Montserrat i Ignasi Campmany entre l’elenc.

Ja a la nit l’oferta es repartirà novament entre la plaça Catalunya, la plaça de l’Oli i el Parc Municipal. El jovent podrà gaudir, a la plaça de l’Oli, amb la Festa de la Ràdio, que enguany celebra la dotzena edició, organitzada per Olesa Ràdio i el departament de Joventut i protagonitzada pel DJ Rafa Martínez. I al Parc Municipal, concert jove amb Kamikaze Airlines, Los Re-Sonators i Bye Bye Pedro. Per a totes les edats hi haurà ball a la plaça Catalunya amb l’orquestra Trafic.

Dilluns, 23 de juny, festiu local, durant tot el matí hi haurà inflables a la piscina d’estiu. A les 7 de la tarda, a la plaça de la Sardana els més menuts podran gaudir amb l’espectacle “Nens, al pati!” amb la companyia Samfaina de colors. A les 8 del vespre, arrencaran els actes inclosos dins la Flama del Canigó, a la plaça de Fèlix Figueras i Aragay. A les 8, inici dels actes amb ballada de sardanes amb la Cobla Vila d’Olesa, a les 9, arribada de la flama a la rotonda dels Closos, i mitja hora més tard, arribada de la flama a l’Ajuntament, on es llegirà un manifest i hi haurà diferents actuacions de cultura popular. A les 10 de la nit s’encendrà la foguera al pati de la Casa de Cultura. Tot seguit, revetlla de Sant Joan a la plaça Catalunya fins dos quarts de 6 del matí amb les orquestres Costa Brava i Old Stars Covers; i al Parc, de les 12 de la nit a les 6 del matí, revetlla jove amb els grups The Outsiders, Zàping, i DJ Quim Clark.

El darrer dia de Festa Major, dimarts 24 de juny, tindrà lloc durant tot el dia, a la plaça de Fèlix Figueras i Aragay, la segona fira de la cervesa artesanal. A les 6 de la tarda, a la mateixa plaça, hi haurà jornada castellera amb els Castellers d’Esparreguera i una colla convidada. Mitja hora més tard arrencarà al teatre de La Passió l’espectacle “Aniversari”, a càrrec de l’Esbart Olesà, i emmarcat dins els actes del 85è aniversari de l’entitat. A les 7 de la tarda hi haurà festa infantil a la plaça de Catalunya amb la companyia Xip-Xap, que segons la regidora de Festes, Pilar Puimedon, “serà un gran espectacle per a la canalla”. Ja a les 9 del vespre, al Llac del Parc Municipal, arrencaran els tastets de Festa major a càrrec dels restaurants locals Cafè del teatre, Cal Caspe, Cal Montoro, Cal Tallon, L’encant i El Tap de Suro, al preu de 5 euros per quatre consumicions. I a les 11 de la nit és previst que s’iniciï el comiat de Festa Major amb l’espectacle “Nit de llum i desig” amb l’enlairament de fanalets.

Pilar Puimedon ha explicat que, com l’any passat, enguany seran un total de 750 els fanalets que es repartiran per a l’enlairament de dimarts a la nit, tot esperant que la meteorologia acompanyi.


Programa de Festa Major 2014

Programa de Festa Major 2014

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here