El nou web es va presentar públicament dijous, a les 7 de la tarda, al saló de sessions de l’Ajuntament d’Olesa

La nova pàgina permet al ciutadà fer més tràmits telemàtics, i aporta una nova perspectiva quant als continguts i la presentació dels mateixos. El nou web és molt més dinàmic que l’antic, i vol facilitar, en primer terme, tota la informació més destacada des de la mateixa portada. A més, el nou web incorpora també un apartat d’enquestes  amb el qual es consultarà a la ciutadania sobre temes diversos.

Una de les novetats més destacades és l’ampliació dels tràmits on-line que la ciutadania podrà fer a través del nou web. Entre els tràmits que es podran fer a través del nou web municipal de l’Ajuntament d’Olesa hi ha la sol·licitud d’obres menors, recursos de multes, la inscripció a l’escola esportiva municipal o donar-se d’alta al registre municipal d’entitats. I en breu també s’hi afegiran accions com ara donar-se d’alta al padró, les preinscripcions a les llars d’infants o l’escola de música, sol·licitar permisos per a cremes controlades o falques publicitàries a emetre a Olesa Ràdio.

Segons el regidor de Comunicació, Jordi Martínez, l’objectiu del nou web és fer “l’administració local més propera i fàcil”.

La presentació del web

El nou web presenta grans novetats respecte la web activa fins ara: la possibilitat de fer nous tràmits telemàticament, millores audiovisuals amb la possibilitat de veure vídeos en qualsevol dels apartats que engloba la nova pàgina, i contacte directe amb l’administració a través de la bústia de suggeriments o la “línea directa amb l’alcalde”. Una altra de les novetats és l’agrupament de tota la informació en àmbits que engloben noticies, tràmits, agenda, enllaços externs o imatges relacionades en la qüestió corresponent.

Entre els tràmits que es podran fer a través del nou web municipal de l’Ajuntament d’Olesa hi ha la sol·licitud d’obres menors, recursos de multes, la inscripció a l’escola esportiva municipal o donar-se d’alta al registre municipal d’entitats. I en breu també s’hi afegiran accions com ara donar-se d’alta al padró, les preinscripcions a les llars d’infants o l’escola de música, sol·licitar permisos per a cremes controlades o falques publicitàries a emetre a Olesa Ràdio. Tot plegat, per fer més propera l’administració al ciutadà, segons ha destacat el regidor de Comunicació, Jordi Martínez.

Tot i que encara no està operatiu, el nou web també tindrà properament un espai anomenat “Carpeta Ciutadana” que permetrà els ciutadans fer el seguiment d’aquells tràmits que hagin obert amb l’administració que hagin requerit la generació d’un expedient administratiu.

Per poder ser usuaris de la “Carpeta Ciutadana” i la realització dels tràmits, les entitats o ciutadans hauran d’haver tramitat un Certificat Electrònic que l’identifiqui per poder validar-se de forma corresponent.

El web inclou les demandes realitzades pels ciutadans i ciutadanes d’Olesa que van assistir a les reunions del Procés Participatiu que havia de rebre les sol·licituds d’entitats i ciutadans. Algunes d’aquestes demandes aplicades són l’augment del nombre de tràmits a realitzar de forma telemàtica,  una agenda en portada en format dietari o el fil directe amb l’Ajuntament a través d’una bústia de suggeriments.

La web també ha permès augmentar la informació que incloïa l’anterior pàgina. El directori d’entitats s’ha ampliat i també inclou informació d’empreses, comerços i restaurants del municipi. O, gràcies a la col·laboració d’en Joan Soler i Gironès, que ha permès incloure rutes i excursions que es poden fer per l’entorn d’Olesa.

Segons la cap de Comunicació de l’Ajuntament d’Olesa, Lourdes Pallarès, a l’hora de dissenyar el nou web en tot moment es va pensar en que fos “fàcil d’utilitzar i molt intuïtiva”, prioritzant una certa informació a la portada, com ara les notícies, agenda, o  la secció “el més nou”.

Quants als continguts, ha destacat Lourdes Pallarès, aquests s’han agrupat no per regidories, sinó per col·lectius, per facilitar, precisament, que el ciutadà trobi de manera fàcil i ràpida la informació que l’afecta.

El nou web de l’Ajuntament d’Olesa, que estrena el domini olesademontserrat.cat, s’ha finançat gràcies a una subvenció de fons europeu i de la Diputació de Barcelona, que va encarregar el nou disseny a l’empresa olesana Idisc. La pàgina es presenta amb l’herència  del segell infoparticip@ a la qualitat i la transparència de la comunicació pública Local. El web incorpora apartats específics per a Olesa Ràdio, amb un servei de ràdio a la carta, i de joventut.

 

Font: Departament de Comunicació de l’Ajuntament d’Olesa de Montserrat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here