Un dels objectius de la mobilització és aconseguir la Renda Garantida de Ciutadania, i avui dijous hi ha convocades concentracions, a les 20h a tots els ajuntaments de Catalunya i a la delegació del Parlament Europeu a Barcelona. La Setmana de la Dignitat es tancarà dissabte amb un debat ciutadà a la Plaça del Rei de Barcelona

La “Setmana de la dignitat” té lloc del 23 i s’allargarà fins al 28 de juny a Catalunya. Un conjunt d’entitats i organitzacions socials, sindicals i polítiques de Catalunya impulsen aquesta iniciativa sota els lemes “Per una Catalunya sense atur, pobresa i desigualtat”, “Renda Garantida de Ciutadania, ja”, i “Rescatem les persones”. Durant aquesta setmana les entitats que col·laboren en aquesta campanya han desenvolupat i desenvoluparan diverses iniciatives de sensibilització i mobilització ciutadanes.

La Setmana de la Dignitat,  ha aplegat i aplega, doncs, diversos actes per reivindicar una Catalunya sense atur, pobresa ni desigualtat. Entre les diferents iniciatives, avui es reclamarà novament que s’instauri una renda mínima per a tota la ciutadania. La plataforma a favor de la Renda Garantida va presentar al març una proposició de llei al Parlament de Catalunya per promoure aquesta renda mínima, de 664 euros al mes.

Per aquest motiu, avui hi ha convocades concentracions a tots els ajuntaments de Catalunya i a la delegació del Parlament Europeu a Barcelona. Una convocatòria a la que s’hi han sumat diversos ajuntaments del Baix Llobregat com Sant Vicenç dels Horts, on hi haurà una concentració avui dijous 26 de juny, a les 20 h, a la plaça de la Vila.

També s’hi ha sumat Sant Boi de Llobregat. Amb motiu de la “Setmana de la Dignitat”, l’Ajuntament ha penjat al balcó una pancarta o banderola on s’anuncia la “Setmana de la dignitat ” i els lemes que l’acompanyen. El consistori també ha divulgat el programa d’activitats, especialment els que tenen  lloc a la localitat, tal com van aprovar al darrer ple municipal.

Així, avui Sant Boi acollirà a les 19 h a la plaça de l’Ajuntament un espectacle d’animació infantil, “Ballaruca d’arreu del món”, cançons i danses populars per a cantar i ballar tot descobrint pinzellades de diverses cultures del món. A càrrec de la companyia Rah-mon Roma. I a les 20 h a la plaça de l’Ajuntament, es durà a terme també, una concentració i la lectura del manifest de la Setmana de la Dignitat.

La Setmana de la Dignitat es tancarà dissabte amb un debat ciutadà a la Plaça del Rei de Barcelona, en cara que a Sant Boi, per exemple, també s’hi durà a terme l’activitat “Rescatem les persones!!!. Campanya extraordinària de recollida d’aliments bàsics”, de 9 a 14 hores, per tancar aquesta setmana reivindicativa.

Renda garantida

El projecte de llei per una Renda Garantida de Ciutadania va ser presentat al Parlament, el ,26 de març, després de rebre el suport de 121.191 persones -que van signar la Iniciativa Legislativa Popular-, les mocions de suport de 38 ajuntaments, la col·laboració de més de 60 organitzacions i entitats, i gràcies a la dedicació de milers d’activistes en el conjunt de Catalunya.

L’acció persegueix que cap ciutadà o ciutadana de Catalunya es trobi per sota del llindar de pobresa i tingui els mínims per a una vida digna. La Renda Garantida assegura, en aquest moment, 664 euros mensuals a cada persona sense ingressos, o els complements fins a arribar a aquesta quantitat, xifra que equival a l’Indicador Renda de Suficiència de Catalunya que estableix la Generalitat, distribuït en 12 mensualitats.

.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here