El president de la Diputació de Barcelona, Salvador Esteve, presidirà aquest diumenge, 29 de juny, juntament amb el conseller de Cultura de la Generalitat de Catalunya, Ferran Mascarell, i l’alcaldessa de Begues, Mercè Esteve, l’acte d’inauguració de la Biblioteca La Ginesta de Begues, que s’incorporarà a la Xarxa de Biblioteques Municipals de la Diputació de Barcelona

L’acte tindrà lloc a les 12h. Prèviament, a les 11:30h, el president de la Diputació de Barcelona i el Conseller de Cultura es reuniran a l’Ajuntament amb l’alcaldessa de Begues i els membres de la corporació municipal, on signaran al Llibre d’Honor. A la trobada, també assistirà el diputat adjunt de Cultura de la Diputació de Barcelona, Carles Combarros.

La Biblioteca La Ginesta forma part d’un nou equipament cultural a Begues que també acollirà el Centre Cívic El Roure. Cada espai té el seu propi accés des d’un passeig que voreja la riera. La biblioteca, obra dels arquitectes Calderon-Folch-Sarsanedas, té dues plantes connectades amb una escala molt visible i lluminosa. Totes dues disposen de bones vistes a través d’un gran finestral.

El nou equipament s’emplaça en un edifici de nova planta de 1.087 metres quadrats útils. S’ha construït sota criteris de sostenibilitat i autoabastiment, així, entre altres mesures per reduir la despesa de recursos, s’autoabasteix d’aigua a través d’un sistema de recollida d’aigües pluvials.

L’equipament ofereix un fons inicial de 18.500 documents, entre els quals hi ha 15.000 llibres, 3.500 documents audiovisuals i 87 subscripcions a diaris i revistes. Ofereix el servei d’autopréstec basat en la tecnologia RFID, que permet major autonomia de l’usuari a l’hora d’agafar o retornar documents.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here