Convocades per la Plataforma del Dret al Propi Cos, tindran lloc a les 21 h i serviran per mostrar el refús a les mesures contra l’avortament que vol aplicar el ministre del Partit Popular, Alberto Ruiz Gallardón. També hi haurà una concentració a Barcelona, concretament a la plaça de Catalunya, a les 22 h

“En aquesta data PROPOSEM fer Visible arreu del país que les dones aVortem quan ho necessitem, que Volem que les lleis i els governs reconeguin la nostra capacitat de decidir, que continuarem treballant per tenir una llei encara millor que l’actual i que, en cap cas, tolerarem cap passa enrere”, explica la Plataforma.

La idea és que entre tots els i les manifestants es formi una lletra “V” i que l’esdeveniment s’estengui per les xarxes socials amb el hastags #‎VdeVioleta‬ ‪#‎VdeVulva‬ ‪#‎VdeVagina‬ ‪#‎VdaVortament‬.

Hi ha diferents poblacions del Baix Llobregat on s’ha confirmat que la Plataforma hi tindrà presencia i que es realitzaran mobilitzacions aquest dissabte, com Sant Vicenç dels Horts o El Prat.

Ja la semana pasada, la capital del Baix Llobregat -Sant Feliu- també va viure una reivindicació contra la contrareforma del PP. En aquest cas, membres del moviment feminista de la localitat, van realitzar una acció directa davant l’Ajuntament el dijous de Ple, que després també van traslladar a la sala de plens.

L’acció va consistir en l’escenificació de les dones que poden morir víctimes dels avortaments clandestins, i posteriorment en la lectura d’un manifest reivindicant el dret de les dones a decidir sobre el seu propi cos.

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here