La 10a Nit Catalana dels Ratpenats és una proposta de divulgació científica consolidada i exitosa. Divendres 4 de juliol, el Parc Natural de Collserola es realitzaran diferents activitats per a descobrir aquests petits mamífers nocturns

Enguany es celebra la 5a edició, avui 4 de juliol, d’aquesrta Nit dels Ratpenats, al Centre d’Informació del Parc. Serà una oportunitat per conèixer d’una manera distesa i agradable més aspectes de la importància d’aquests mamífers voladors, tan desconeguts per a la majoria de la població pels seus hàbits nocturns i per la dificultat que suposa detectar-los. Cal inscriure’s prèviament trucant al Centre d’Informació del Parc (93.280.35.52).

La Nit Catalana forma part d’una iniciativa molt més amplia, la International Bat Night, una celebració que es du a terme des de l’any 1997, a més de trenta països d’arreu del món, durant l’època estival.

Es tracta d’una activitat de divulgació adreçada majoritàriament a un públic familiar. Té per objectiu fer arribar al màxim nombre de persones la importància de preservar la natura a través de donar a conèixer els ratpenats i el seu rol ecològic. Amb xerrades, tallers de manualitats, contes, itineraris de descoberta, etc. es mostren les peculiaritats d’aquest grup de mamífers que actualment veuen disminuïdes notablement les seves poblacions.

Els ratpenats són indicadors naturals de la qualitat dels nostres boscos i del nostre entorn. Són molt sensibles a possibles canvis o evolucions del clima. Algunes espècies són excel·lents bioindicadors dels efectes del canvi climàtic sobre els ecosistemes.

El Museu de Ciències Naturals de Granollers va impulsar el 2004 la primera Nit Catalana dels Ratpenats. Any rere any, el treball en xarxa amb diferents entitats, parcs naturals, ajuntaments, escoles, etc., i l’esforç i l’interès mostrat per molta gent, han fet possible celebrar els deu anys d’una activitat educativa en què han participat més de 15.000 persones a més de vint localitats.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here