Aquest dissabte, 5 de juliol, a les 12h, Collbató estrenarà biblioteca, un equipament integrat a la Xarxa de Biblioteques Municipals de la Diputació de Barcelona. L’acte d’inauguració comptarà amb l’assistència del diputat adjunt de Cultura de la Diputació de Barcelona, Carles Combarros, i de l’alcaldessa del municipi, Ana Úbeda. A partir de les 10:30h i durant tot el dia, s’han programat diverses activitats per donar la benvinguda al nou equipament

La Biblioteca de Collbató s’ubica a l’edifici del Casal de Cultura, que ha estat reformat i que també acull un auditori, un espai d’exposicions, un casal d’avis i el CAP. Actualment la biblioteca s’emplaça allà on havia d’anar la sala d’actes i el teatre, fet que ha permès uns espais d’alçada generosa i una lluerna que garanteix la llum natural difosa. L’equip d’arquitectes responsable de la reforma és Biurrun Herrera Arquitectes Associats. La biblioteca té 783 m2 de superfície útil i compta amb un espai multimèdia amb mobiliari i dispositius portàtils, i amb un espai de suport infantil.

L’equipament ofereix un fons inicial d’uns 12.160 documents, entre els quals hi ha uns 10.700 llibres, més de 1.400 documents audiovisuals i 47 subscripcions a diaris i revistes. Ofereix el servei d’autopréstec basat en la tecnologia RFID, que permet major autonomia de l’usuari a l’hora d’agafar o retornar documents. La biblioteca estarà oberta al públic 30 hores i mitja a la setmana.

Per a la posada en marxa del nou equipament, la Diputació de Barcelona aporta uns 669.000 € en concepte d’ajuts a la construcció, adquisició de fons documentals i audiovisuals, així com d’equipament informàtic. Pel que fa a les despeses de funcionament i manteniment de la biblioteca, la Diputació hi dedicarà gairebé uns 52.300 € anuals.

La Xarxa de Biblioteques Municipals de la Diputació de Barcelona està integrada per 219 biblioteques i 9 bibliobusos, que treballen de forma coordinada i amb uns mateixos estàndards de qualitat per tal de facilitar l’accés a la cultura, el lleure i la informació als ciutadans de la demarcació de Barcelona.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here