A les darreres eleccions municipals es van presentar vuit candidatures per a 4.551 electors. L’abstenció va fregar el 35 per cent i sis de les vuit candidatures van aconseguir representació a l’Ajuntament. Aquells resultats, per comptes de ser una expressió de pluralisme, van posar en evidència una gran fragmentació del vot entre les diferents opcions polítiques que ha afavorit ben poc la governabilitat de l’Ajuntament i l’aprofundiment democràtic.

Ben al contrari, al cap de tres anys les diferències entre els grups del consistori prevalen més que el treball en equip, i la fragmentació política pesa com una llosa en el funcionament del govern local. En canvi, cada vegada es troba més a faltar una altra manera de fer política, en la qual els valors democràtics, la transparència i la participació ciutadana siguin un fet  en lloc de paraules buides de contingut.

Malauradament, l’actual sistema de partits a Begues no respon adequadament a aquesta necessitat i no hi ha cap senyal que aquesta situació canviï en les properes eleccions municipals. Molt probablement, si les coses continuen com fins ara, es repetirà la fragmentació del vot i es tornaran a justificar pactes de govern basats més en l’aritmètica electoral que en els objectius polítics.

La ciutadania de Begues no s’ho mereix i té dret al bon govern, a la transparència, al rendiment de comptes i a la participació real en les decisions de l’Ajuntament.

I considerem que la millor manera d’aconseguir-ho és amb un govern d’esquerres. Per això, quan falta un any per a les eleccions, creiem que els beguetans han de dir com volen ser representats, i els grups polítics d’esquerres han de dir si estan disposats a sumar esforços per formar junts el proper govern municipal.

Des d’una perspectiva catalana i d’esquerres creiem que cal explorar altres fórmules, diferents de les actuals, per millorar els valors polítics i socials dels afers col·lectius a Begues. Per això fem una crida als grups d’esquerres del municipi per tal que comencin a treballar junts ja des d’ara i es presentin units a les pròximes eleccions, sense que els interessos dels respectius partits, per més legítims que siguin, prevalguin per damunt dels interessos de la ciutadania.

Només amb un programa electoral conjunt, sumant forces, superant personalismes, actuant amb generositat política, incorporant els joves als afers col·lectius i situant en primer terme el servei a la ciutadania, serà possible un resultat electoral que permeti posar en marxa les polítiques de progrés que Begues necessita i que el moment que viu el país reclama.

Res a perdre, tot per guanyar! Begues, 17 de juny de 2014

Carme Bagó, Jordi Campamà, Joan Clavé, Albert Coll, David Costa, Jordi Dolz, Emili Domínguez, Jordi Fortuny, Lurdes Griñó, Carles Martí, Víctor Mata, Felipe Méndez, Carlos Murcia, Xavier Parellada, Roger Reixach, Dídac Roger, Rosa Sevillano, Rosa Maria Vicente, Iago Viñas

Més información a http://www.change.org/es/peticiones/per-una-sola-candidatura-d-esquerres-a-les-municipals

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here