Els viladecanencs estem més a prop de gaudir del nostre litoral més i millor que mai, gràcies a les inversions fetes per la Generalitat de Catalunya i l’À.M.B.

Els Pressupostos de la Generalitat per l’any 2014 inclouen una partida de 800.000 euros per completar el Camí del Mar, que facilitarà l’accés a la nostra platja tant pels vianants  com pels ciclistes, especialment en el tram que surt de Vilamarina en direcció cap al litoral. Es donarà compliment així a un compromís antic que el Govern Tripartit no va realitzar.

La platja de Viladecans ha estat escollida per l’Àrea Metropolitana de Barcelona com l’escenari de la presentació de la campanya “Estiu Metropolità”, en un reconeixement de la singularitat de la nostra platja, en que l’AMB finança diverses actuacions

–          Recuperació de les dunes, que implica també revitalitzar l’ecosistema, amb l’ajuda del Projecte Europeu OPERAs

–          Nou sistema de megafonia a la platja de Viladecans, alimentada amb energia solar, en el marc d’una avançada tecnologia que permetrà l’ús de la xarxa wi-fi

–          Implantació d’aparcament de bicicletes, que s’està fent en totes les platges metropolitanes

–          En l’àmbit esportiu, instal·lació de pistes de korfbol.

–          Treu profit de les noves tecnologies; una nova aplicació mòbil, anomenada INFOPLATGES, amb què podem conèixer els equipaments de cada platja, millors accessos, avisos, telèfons d’emergència, etc. i també permet que informem al moment de qualsevol incidència o avaria.

A més d’això,  l’ÀMB ha reconegut el Parc de l’Estany de la Murtra, 13.000 metres quadrats en la zona costanera de Viladecans i Gavà, que es nodreix del canals i recs que desemboquen al mar per la Riera de la Murtra. S’ha eliminat la contaminació i brutícia dels marges de la llacuna, s’ha netejat el terreny, s’han plantat espècies autòctones (jonc, lliri groc, canyís)

Són dos exemples d’inversions, que se sumen a les que fa la Generalitat (pont sobre l’autopista, nou Ambulatori a Torre Roja, etc.) i la Diputació de Barcelona (que ha lliura un total  de 1.357.000 € a l’Ajuntament de Viladecans) que demostren que diferents administracions (per cert, governades per CiU) s’impliquen en el desenvolupament de la nostra ciutat. En canvi, la construcció del Passeig Marítim està totalment paralitzada per la manca d’interès del Govern del PP.

Carles Lozano

Ciu@ciu-viladecans.cat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here