L’estany de la Murtra, situat a la zona del delta, entre Viladecans i Gavà,  forma part des dimarts passat de la Xarxa de Parcs Metropolitans, sota la gestió i el manteniment de l’AMB

L’estany de la Murtra forma part des de dimarts passat de la Xarxa de Parcs Metropolitans, sota la gestió i el manteniment de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB). Aquest espai natural està situat al costat de la pineda litoral i els camps de cultiu de Gavà i Viladecans, alberga una gran diversitat biològica i compta amb espècies com el lliri groc o l’enea, així com arbres de ribera plantats, com és el cas dels àlbers, els freixes o els pollancres.

També és un espai destacat per a la fauna, especialment per a les aus aquàtiques, en trobar-se en l’equador de la ruta migratòria entre el nord d’Europa i Àfrica. Algunes espècies nidificants són la forja, l’ànec porró o les tortugues aquàtiques i altres espècies, com ara peixos i invertebrats aquàtics.

Actualment aquest és un els aiguamolls més importants de Catalunya i, des de l’any 1992, està inclòs en el Pla d’Espais d’Interès Natural de Catalunya, emmarcat en els Espais Naturals del Delta del Llobregat.

Fa dos anys, d’altra banda, es va dur a terme una restauració on, a més de la plantació d’arbres, es va restaurar el terreny, es van estabilitzar els talussos, es van eliminar les espècies invasores i es van instal·lar illes flotants.

Finalment, al maig d’aquest any s’ha habilitat una passarel·la per a vianants que connecta els marges de la llacuna de la Murtra, entre Viladecans i Gavà. L’estructura, que té una longitud de 40 metres, ofereix una alternativa al pas més proper al que es troba situat a un quilòmetre aigües a dalt.

 

Font: elbruguers

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here