El passat dia 1 de juliol, Sant Boi va renovar set autobusos de la seva flota, i ahir va ser el torn de Viladecans. Aquest any l’Àrea Metropolitana de Barcelona renovarà un centenar de vehicles, molt dels quals pertanyen a les línies del Baix Llobregat. D’aquesta manera, se substitueixen autobusos que ja han complert la seva vida útil

Ahir al matí, l’alcalde de Viladecans, Carles Ruiz, i el Vicepresident de Transport i Mobilitat de l’AMB, Antoni Poveda, van presentar vuit nous vehicles que s’incorporaran a la flota de bus metropolità, concretament a les línies L80, L81, L82, L85, L86, L87, L96, L97 i L99 del municipi, pertanyents a la concessió U1 i al servei que connecta Castelldefels i Barcelona.

Aquestes noves unitats són una part de les 107 unitats totals que entraran en servei a tot el territori gràcies al Pla de Renovació de Material Mòbil 2013-2015, que té com a objectiu incorporar vehicles cada vegada més avançats tecnològicament, amb un funcionament més sostenible tot mantenint els alts estàndards de qualitat en el servei de transport de passatgers.

Tot i la situació de crisi econòmica, l’AMB i les diferents empreses operadores invertiran 23,4 milions d’euros (IVA no inclòs) en aquesta renovació. A Viladecans, el principal servei de transport urbà en autobús el presta l’empresa MOHN, del grup Baixbus.

En total, al municipi s’hi preveu la incorporació de 20 vehicles nous, amb una inversió total de 4,6 milions d’euros. A part dels 8 presentats ahir, la propera tardor se n’incorporaran 3 més, que faran ús de la tecnologia híbrida. Combinant els motors dièsel i elèctric, aquesta tecnologia permet estalviar un 30% d’emissions, així com una reducció important de la contaminació acústica.

Finalment, abans d’acabar l’any, entraran en servei 5 vehicles més amb motor Euro 6, que s’adscriuran a les línies abans esmentades de caràcter intermunicipal.

Els 4 autobusos restants del Pla es troben ja en circulació donant servei.

L’Ajuntament viladecanenc valora positivament la millora del servei, que respon a una demanda del municipi mateix, ja que a Viladecans el 60% de la ciutadania s’ha de desplaçar fora per treballar i 10,5 milions de persones utilitzen el transport públic anualment.

El Pla de Renovació contempla substituir autobusos que ja han complert la seva vida útil per vehicles nous, més respectuosos amb el medi ambient. La vida útil d’aquests vehicles es situa entre 10 i 12 anys amb total garantía de funcionament operatiu, ja que estan sotmesos als preceptius plans de manteniment establerts per l’AMB.

Aquestes renovacions parcials de la flota es realitzen aproximadament cada 4 anys, de manera que, en tot moment, la flota compleixi amb l’antiguitat adequada per prestar un servei de qualitat. En total, això suposa la modernització d’ aproximadament el 15% de la flota dels serveis de gestió indirecta, que compta amb uns 700 autobusos.

Dels 107 nous vehicles, 94 seran finançats per l’AMB, i els 13 restants aniran a càrrec de les empreses operadores. La renovació de la flota suposa una inversió a Viladecans de 4,6 milions d’euros, 23,4 a tota l’àrea metropolitana.

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here