La candidatura de Miquel Iceta a la primera secretaria del PSC, la única, ha obtingut el suport del 85% dels vots en el conjunt de Catalunya. Els socialistes catalans ratificaran els resultats en un proper congrés extraordinari. Pel que fa a l’elecció de Secretari General del PSOE, Sánchez guanya clarament les primàries i aconsegueix la victòria a punts clau com Andalusia, però no Catalunya, on guanya Madina. No obstant, al Baix Llobregat ha guanyat Sánchez de manera aclaparadora, amb un 50,09% dels vots, mentre Madina -segona candidatura més votada- ha obtingut un 28,81%

En total, en el conjunt de Catalunya, Iceta ha estat escollit amb 8.156 vots a favor, 1.435 en blanc (14,9%) i 72 de nuls. Són les paperetes que han dipositat a les urnes 9.663 persones dels més de 20.000 militants d’arreu de Catalunya cridats a les primàries, amb una  participació final del 46,98%.

Al Baix Llobregat la participació ha estat superior a la del conjunt de Ctalunya, situant-se en el 52,70%

Iceta ha valorat els resultats amb “sentit de responsabilitat” per ser “alternativa progressista”, per “perseverar en idees catalanistes, federalistes, europeistes, feministes i ecologistes” i amb “la fita d’evitar el xoc de trens”. Ha assegurat que treballarà a partir d’avui de cara al congrés extraordinari “conscient” dels vots en blanc perquè el PSC no és “d’unanimitat”

Pedro Sánchez, elegit per la militancia com a nou secretari general del PSOE

Resultats al Baix Llobregat:

Pedro Sánchez: 883 vots, 50,09%

Eduardo Madina: 508 vots, 28,81%

Jose Antonio Pérez Tapias: 355 vots, 20,14%

El diputat al Congrés per Madrid Pedro Sánchez serà el nou secretari general del PSOE. Amb el 85% dels vots escrutats, es va imposar amb el 49% dels vots a Eduardo Madina (36,19%) i José Antonio Pérez Tápias (15,16%) a les primàries que els socialistes van celebrar ahir diumenge.

El resultat s’haurà de ratificar ara al Congrés Extraordinari que els socialistes espanyols celebraran a Madrid els dies 26 i 27 de juliol, on Sánchez i els sectors del partit que han quedat descavalcats hauran de configurar també la nova direcció del partit.

Eduardo Madina ja li va donar l’enhorabona a través de twitter.

Comunicat del PSC del Baix Llobregat

Coneguts els resultats i els % de participació, el 1r Secretari del PSC del Baix Llobregat, Antoni Poveda, va declarar ahir mitjançant un comunicat, que “avui ha estat  un dia crucial pels socialistes”.

Ahir era la primera vegada que la militància de base expressava la seva opció per a representar la primera secretaria del Partit dels Socialistes de Catalunya. “Una jornada on la participació, la dinamització de les agrupacions, la il·lusió del nou repte, l’empenta d’una nova mirada des del socialisme i les ganes de treballar i tirar endavant de milers de persones que reprengui l’enllaç amb la ciutadania”, va afirmar.

Des de l’executiva de federació han fet públic el seu agraïment “a tots els i les militants que amb el seu vot fan el PSC més fort, i es comprometen a treballar per un partit més valent i més actiu que mai”.

 

Font ACN

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here