Divendres passat els treballadors i les treballadores d’UNITEX S.A. (fabricants i majoristes de teixits) es van concentrar a les 8 hores a les portes de l’empresa a Olesa de Montserrat,  per protestar per les pràctiques antisindicals que, segons l’UGT, l’empresa està exercint sobre els delegats del sindicat al comitè d’empresa

Segons el Secretari Comarcal de la UGT, Carlos de Pablo, els representants sindicals han patit el descompte en el seu salari de les hores sindicals a les que legítimament tenen dret.

A més la UGT també denuncia que un dels delegats ha patit suborns per a què abandoni el comitè d’empresa, i que se li han rebaixat dues categories professionals i se li ha vetat l’accés a certes zones de la fàbrica, per a què no tingui contacte amb els seus companys.

El comitè ha intentat reunir-se amb la Direcció de l’empresa però el sindicat explica en un comunicat, que aquesta es nega rotundament a parlar-hi, deixant clar la inexistència d’un possible diàleg.

Davant d’aquesta situació, divendres una trentena de persones, membres de l’executiva de la federació de la UGT i el seu Secretari General, així com responsables de la comarca i un grup de delegats d’empreses grans (Bayer, Iberia, etc) i d’ajuntaments de l’entorn, van concentrar-se a les portes de l’empresa com a protesta.

Segons de Pablo, “això ha estat un avís, o l’empresa canvia la seva actitud o las coses aniran a pitjor. Perquè estem parlant de vulneració dels drets fonamentals”. “A un sindicalista jove li estan fent la vida impossible”, va sentenciar el Secretari de la UGT del Baix Llobregat.

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here