Nou comarques presenten un risc molt elevat d’incendis forestals i una vintena més estan en situació d’un perill alt d’incendis

Nou comarques catalanes estan en situació aquest divendres d’un risc molt elevat d’incendis forestals. Segons el Servei de Prevenció d’Incendis Forestals de la Generalitat, les comarques que presenten aquest perill molt alt de focs forestals són la Noguera, Segrià, Garrigues, Segarra, Anoia, Conca de Barberà, Alt Camp, Ribera d’Ebre i Terra Alta.

Així mateix, hi ha una vintena de comarques amb un risc alt d’incendis, que són l’Alt Empordà, Baix Empordà, Pla de l’Estany, Gironès, Osona, Vallès Oriental, Vallès Occidental, Maresme, Barcelonès, Bages, Baix Llobregat, Solsonès, Alt Urgell, Pallars Jussà, Alt Penedès, Urgell, Priorat, Baix Ebre i Baix Camp.

En molts casos, la col·laboració ciutadana és decisiva per combatre el foc i protegir el patrimoni natural. Per això, els objectius d’aquests consells són, d’una banda, promoure actituds i hàbits responsables i, de l’altra, informar i sensibilitzar del risc d’incendis forestals i de la necessitat de prevenir-los:

– Mantingueu neta la forest: guardeu les restes d’aliments generats en una bossa de deixalles i llenceu-la en un contenidor o emporteu-vos-la a casa.
– No abandoneu al bosc ampolles i objectes de vidre.
– Apagueu bé els llumins i cigarrets i no els llenceu per les finestretes del cotxe.
– No circuleu amb vehicles fora dels camins autoritzats, ni els estacioneu sobre herbes seques.
– No enceneu fogueres ni cuineu: porteu el menjar preparat de casa.
– Enceneu foc només en llocs autoritzats i condicionats per fer-ho. Tingueu una cura especial en apagar-lo; assegureu-vos que no quedi cap caliu que el pugui revifar.
– Informeu-vos de les èpoques de màxim risc d’incendi.
– En cas que observeu un incendi forestal o una columna de fum dins la forest, és important avisar al més aviat possible algun dels serveis d’emergència més pròxims, com Agents Rurals, Bombers, Mossos d’Esquadra o Protecció Civil.
– Col·laboreu amb els col·lectius professionals de vigilància i prevenció d’incendis forestals.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here