La sentència també nega que l’Alcaldia hagués exercit pressions sobre la denunciant, la interventora municipal

El passat 15 de juliol va ser notificada la sentència del Jutjat Penal nº 20 de Barcelona en la qual s’absol del delicte d’assetjament sexual l’exgerent de l’Ajuntament de Pallejà i, per tant, es deslliura el consistori de la possible responsabilitat civil subsidiària. La sentència afirma que un cop tingudes en compta les diferents declaracions “no es desprèn que l’acusat hagi tingut una actitud intimidatòria o vexatòria” respecte a la denunciant, la interventora municipal.

Al llarg del judici, la defensa de l’exgerent ha mantingut que la intenció de la interventora era pressionar els responsables municipals per a consolidar la seva plaça sota la presumpta coacció al que en aquell moment era el gerent del consistori i acusant de connivència a l’alcalde.

Els fets ara jutjats es remunten a l’any 2011 en un moment en el que, tal i com exposa la sentència, la interventora havia tingut “discrepàncies amb d’altres funcionaris de l’Ajuntament de Pallejà per la forma en que es portava la comptabilitat i per la publicació al tauler d’anuncis (per part de la interventora) de l’import de les nòmines de tots els funcionaris, el que li provocà enfrontament personal amb alguns funcionaris”. Aquests fets van ser denunciats per la pròpia Agència Catalana de Protecció de Dades qui posava de relleu la irregularitat en el procediment de la intervenció municipal.

De la mateixa manera el text desestima les acusacions de la interventora per presumptes pressions laborals afirmant que “no ha quedat provat que l’acusat tingués possibilitat d’incidir en les aspiracions professionals de la denunciant en el seu lloc de treball”. Concretament el jutge destaca que ni el gerent ni l’alcalde poden intervenir en la ratificació d’un càrrec que està adscrit al Ministeri d’Administracions Públiques.

Un cop coneguda la sentència, l’alcalde, Ismael Àlvarez, ha volgut destacar que està “satisfet en primer lloc perquè no s’hagi produït un cas d’assetjament sexual al consistori i, en segon perquè la sentència conclogui que no existia possibilitat per la meva part de coaccionar a un dels implicats, en aquest cas la interventora, tal i com aquesta havia arribat a afirmar”. De la mateixa manera en el text es recull que és la pròpia Alcaldia des d’on s’inicia el procés per a la denúncia, que es va aplicar el protocol d’assetjament i que es va oferir reiteradament protecció a la que en aquell moment era la presumpta víctima. De la mateixa manera Àlvarez ha assegurat la seva satisfacció per una sentència de la qual no es deriva cap tipus de responsabilitat per part de l’Ajuntament, preservant així la imatge del consistori i dels seus treballadors, i que corrobora que es van seguir tots els protocols establerts per a aquests casos.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here