El 2009, el Ple Municipal va aprovar la privatització del Servei Municipal d’Aigües amb els vots favorables de CiU, ERC i PP. El posicionament d’ICV Martorell en relació a aquest tema sempre ha estat contrari a la privatització, argumentant que a mig termini, aquesta decisió encariria el preu de l’aigua

Segons un comunicat emès per ICV Martorell, malauradament, durant l’any 2012, tot i la promesa de CiU de que el preu de l’aigua no pujaria, les factures van patir augments en el tram municipal de fins al 200%.

I els ecosocialistes van més enllà i també denuncien que ara, 5 anys més tard, s’havia de complir la darrera de les condicions del contracte, i les obres previstes per valor de gairebé 9 milions d’€ -construcció de la planta de reducció de clorurs, ferro i manganès, de la nova planta de recloració i del dipòsit de 5.000 metres cúbics a la cota 155 del turó del Pou del Merli-, haurien d’haver finalitzat abans de l’1 de juliol.

Però aquestes obres no s’han dut a terme, i el govern de CiU, aquest cop en solitari, ha permès a SOREA (l’empresa concessionària) posposar-les fins l’any 2029.

Tota l’oposició -ERC, PP, PSC i ICV-, doncs, va votar en contra d’aquesta mesura, fins i tot PP i ERC, que el 2009 van mostrar-se favorables a la privatització. Tots els grups van coincidir en que els acords que havien portat a l’Ajuntament de Martorell a cedir la gestió de l’aigua a SOREA, s’havien incomplert.

El regidor ecosocialista de la localitat, José Simón, considera que en aquests 5 anys, “s’han apujat els preus de l’aigua, no n’ha millorat la seva qualitat i no s’han fet les inversions compromeses per contracte” i exigeix “el retorn del servei d’aigua a Martorell i la dimissió dels responsables de la seva privatització”, ja que segons el regidor, “s’ha estafat a la ciutadania, CiU no ha complert amb cap de les promeses que va fer per privatitzar aquesta gestió”.

Finalment, Simón ha explicat que ICV Martorell esgotarà tots els recursos, tant locals com judicials, “perquè tenim raó”, obrint la via judicial per resoldre aquesta situació, donat que el govern municipal “no assumeix cap responsabilitat”.

En aquest sentit, ICV Martorell també ha anunciat iniciarà una campanya de difusió, per fer arribar a la ciutadania el que està passant a Martorell amb l’aigua. La campanya comptarà amb diversos moments comunicatius i materials, per tal de conscienciar a la ciutadania de Martorell i pressionar al consistori per a que recuperi la gestió pública de l’aigua.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here