Fa 25 anys, un grup de veïns i veïnes d’Esplugues que treballaven per la promoció d’iniciatives al voltant de la cultura catalana d’arrel popular i tradicional va decidir emprendre el procés de recuperació de la Festa Major de Santa Magdalena, també coneguda com la Festa Major petita

D’aquesta manera, es van restablir músiques i balls d’Esplugues, però també se’n van crear de nous, formant un corpus festiu genuïnament espluguí que fusionava tradició i modernitat. Amb el pas dels anys, s’hi han afegit altres activitats i més dies festius. I precisament enguany la festa esdevé més gran que mai perquè s’allarga del 18 al 22 de juliol.

El dia gran va ser ahir, amb els balls, , el seguici posterior fins a la plaça Pare Miquel d’Esplugues i les ofrenes a Santa Magdalena.

Però la festa ja es va iniciar divendres 18 al vespre, amb un correbars i el concert de Rumb Al Bar, al parc de les Tres Esplugues. Dissabte va tenir lloc la Processó del Ferro, des del Casal de Cultura fins a la plaça Pare Miquel. I diumenge 20, al migdia, es va celebrar la Diada Castellera Memorial David Carrera, a la plaça Pare Miquel.

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here