També s’han penjat les banderoles de Festa Major i s’està acabant de muntar la sèrie que el veí Pau Ardévol ha gravat per dinamitzar les festes, i que es podrà veure a Internet a partir d’aquesta setmana. Tot això per anar escalfant els motors d’una festa que durarà set dies

El dijous 31 serà el dia de l’Esplai (entitat groga) amb diverses activitats que començaran a partir de les 10h i s’allargaran durant tot el dia. El mateix dia a les 19.30 es farà el Pregó de FM a càrrec de les SEAS, donat que aquesta entitat celebra 50 anys del seu reinici com a entitat.

L’endemà continuarà amb diferents activitats en aquest cas per part del Casal de Joves, l’obertura de barraques, la Passejada Literària d’Estiu (“100 anys de la Rambla de Sant Just), el Quinabarra i diferents concerts de FM.

En el tercer dia de festes és el torn de l’aigua. La Festa de les Aigües serà l’activitat principal del dia, tot i que a partir de les 18h es farà la trobada d’entitats, l’obertura de barraques, el partit de futbol dels sèniors blaus contra els sèniors grocs i el sopar de FM amb espectacle i concerts.

Torna una altra competició entre els grocs i els blaus amb un nou partit de futbol, ara amb l’infantil, que es disputarà el diumenge 3 d’agost. Enguany la Festa de l’Aigua es farà al Camp de Futbol on hi haurà una gran remullada. A la tarda, berenar i ball per a la gent gran i aplec a la Penya del Moro.

El dilluns 4 d’agost, els blaus agafen el protagonisme amb el Dia dels Blaus. Per aquesta jornada es prepararan activitats per als més petits, un pícnic blau, una guerra de coixins, el casino blau, la disco jove i el sopar blau amb concert i dj.

La lluita de titans entre groc i blaus se celebrarà el penúltim dia de la Festa. Després de la megacompetició, les activitats no pararan. Tots aquells que vulguin podran gaudir del Pícnic Electrònic, passar una estona de cinema a la fresca veient “Gru, el meu dolent preferit II” i gaudir de The Dixieland Preachers. Una de les novetats d’aquest any és la projecció d’una mini sèrie local basada en Starsky y Hutch que es presentarà aquest dia de manera oficial, tot i que des del 28 de juliol es podrà veure per internet.

La FM acabarà dimecres amb animació infantil després de la Missa Solemne, presidida en honor als màrtirs sants Just i Pastor pel mossèn Joaquim Rius. Acabarà el matí amb la ballada gegantera i el vermut solidari. En la recta final de cloenda trobarem la ballada de sardanes i la botifarrada popular, a més de la baixada a l’infern i la cloenda de foc del Drac de Sant Just. En aquest moment coneixerem el color guanyador de la FM i acabarà la celebració amb la cantada d’Havaneres.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here