Al mes de febrer el govern de la Generalitat va anunciar la reestructuració del SIE del Baix Llobregat, ubicat a Sant Feliu i que dóna cobertura a tota la comarca; fet que implica la reducció de professionals en el servei

Els Serveis d’Intervenció Especialitzada en violència masclista (SIEs) i els Serveis d’Acolliment i Recuperació de la violència (SARVs) són serveis públics que neixen arrel de la Llei 5/2008 del dret de les dones a eradicar la violència masclista, la qual impulsa una xarxa d’atenció i recuperació integral dins de la qual s’inclouen aquests serveis.

Els eixos principals d’aquest xarxa són:

a) Oferir un espai d’atenció i recuperació integral i interdisciplinari tant a nivell residencial com no residencial, per a dones que han sofert una situació de violència i per als seus fills i filles a càrrec.

b) Promoure la formació, prevenció, sensibilització i implicació de la comunitat per a identificar relacions abusives, evitar-ne la seva cronificació i garantir la presa de consciència social pel que fa a la seva  inadmissibilitat de les violències masclistes.

Els equips d’aquests serveis estant integrats per professionals de les disciplines del treball social, l’educació social, la inserció social, la psicologia, advocats i advocadesses; així com per personal de direcció i administració.

Al febrer d’aquest any es va informar que des del Departament de Benestar Social i Família, es volia reestructurar el model de SIEs i SARVs, el que implicava que a partir del 1 de juliol de 2014 es produiria una reducció del nombre de professionals en els serveis al conjunt del territori català, afectant els centres de les Terres de l’Ebre, Tarragona, Segrià, Alt Urgell, Igualada, Vallès, Barcelonès, Baix Llobregat, Gironès i Salt.

Al Baix Llobregat, PSC i ICV-EUiA han presentat mocions a diversos ajuntaments del territori -com per exemple, Castelldefels, on va ser aprobada per unanimitat-, en les que es demana al Departament de Benestar i Família, el manteniment dels recursos personals existents actualment al SIE de Sant Feliu de Llobregat.

Les mocions també traslladen la preocupació d’aquests partits davant “la privatització del programa d’inserció laboral i les seves conseqüències en l’atenció integral” a les dones.

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here