Durant el curs escolar 2013 – 2014, un total de 13.300 alumnes han participat en activitats als espais naturals, organitzats pels Serveis d’Educació Ambiental de l’Ajuntament del Prat

Aquest curs passat, les activitats que s’han ofert a l’alumnat pratenc s’han vist incrementades en un 14%, fins a les 300, que han implicat el contacte amb més 6.400 alumnes.

Activitats destacades

A Primària, les activitats més exitoses han estat sobre el correcte reciclatge de residus i  sobre el coneixement de la carxofa com a producte local.

També cal destacar les activitats “Qui viu a l’hort” i “Els ocells piulen”,  dirigides a les escoles bressol, i “Una llar sostenible” que permet treballar amb l’alumnat l’estalvi d’energia al centre escolar i a les llars dels mateixos participants. La visita guiada al CRAM (Centre de Recuperació d’Animals Marins) també ha estat molt sol·licitada.

Els centres de Secundària han realitzat sobretot visites als espais naturals del delta, fent activitats de coneixement diverses, com ara itineraris de descoberta, gravació de sons de natura o actuacions directes sobre el medi.

Escoles més sostenibles

En paral·lel, i dins del marc de les activitats que s’ofereixen als escolars del Prat, cal destacar la dinamització de la xarxa “Al Prat, escoles més sostenibles”, a la qual estan adherits 23 centres. S’han fet  10 sessions de treball i el blog ha rebut unes 3.000 visites.

Apropa’t al delta

En el marc del programa “Apropa’t al delta” han visitat els espais naturals uns 6.900 alumnes, dels quals un 85 % són repetidors. Més de la meitat d’aquests alumnes són de cicle mitjà i superior de primària.

De tots ells, uns 2.000 són de centres adherits a la Xarxa d’Escoles per la Sostenibilitat de Catalunya (XESC), a la qual el nostre municipi també està adherit. Elblog d’aquest programa ha tingut 8.700 entrades.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here