Aquest mes d’agost donem continuitat a la nostra subsecció dedicada als viatges, amb l’esperit de nodrir-la sempre en períodes vacacionals. Propostes de viatge a llocs coneguts però fora de les rutes habituals del turisme, o el que és el mateix, llocs per descobrir. La nostra proposta d’avui és Liverpool

Informació bàsica

Superfície

115,65 km2. Liverpool està obicat a l’oest de l’illa, al comtat de Merseyside, al nord-oest de Londres.

Població

Prop de mig milió d’habitants.

Com arribar-hi

L’aeroport John Lennon es troba a tan sols 11 quilòmetres del centre de la ciutat.

Curiositat

Liverpool està estretament lligada amb els Beatles, formació originària d’aquesta ciutat britànica. Per als fans de la banda, la visita al Cavern Club, a Mathew Street, és de visita obligada.

Clima

Per la seva situació, el clima de Liverpool és marítim temperat, amb estius frescos i hiverns suaus.

Gastronomia

A Liverpool, com passa en moltes de les grans ciutats britàniques, es pot degustar la millor gastronomia de tot el món. Una bona zona amb àmplia oferta de restauració és el Southport; així com a la Península de Wirral, propera a Liverpool.

Compres

El barri alternatiu per fer les compres és el Bold Street. La galeria comercial del Lord Street, la Wayfarers Arcade està oberta des del 1898; mentre que el centre comercial més modern és el Liverpool One.

Descobrir

Bressol dels Beatles i d’un dels equips europeus de futbol més importants, el Liverpool -amb permís de l’Everton-, Liverpool és una ciutat amb molt per oferir al visitant. Ho té tot: paisatge, entorn, urbanisme, cultura, música, animació,…

Històricament, la importància de Liverpool es deu al seu port i al comerç marítim, que va viure el seu màxim apogeu durant el segle XVIII, quan es converteix en el port més important del Regne Unit. El moll Albert (Albert Dock) és el més gran d’Europa. De fet, els molls de Liverpool van ser declarats el 2004 Patrimoni de la Humanitat per la Unesco. Per tant, un passeig per aquest espai és del tot obligat.

De Museus, n’hi ha de molt interessants, entre d’altres, el Marítim de Merseyside, el de l’Esclavitud o el The Beatles Story. També la Tate Liverpool.

El Liver¡bird és el símbol de la ciutat de Liverpool i representa l’esperit indomable de la ciutat. N’hi ha dos, d’aquestes estàtues-ocell, sobre l’edifici Royal Liver building, a cinquanta metres d’altura.

L’Ajuntament és un dels edificis més importants de la ciutat,amb columnes corínties i una imponent cúpula. També s’alça majestuós el Palau de la Borsa.

Un altre dels símbols de Liverpool és la Catedral de Liverpool, un imponent edifici neogòtic i un dels màxims exponents europeus d’aquest estil.

Liverpool és la llar de la comunitat xinesa més antiga d’Europa. Els primers residents del barri xinès van arribar com a mariners durant el segle XIX. És aquest, per tant, un altre dels punts d’interès.

I també del tot recomanable i emocionant pot ser anar a veure un partit del Liverpool, a l’estadi d’Anfield i sentir com canten els aficionats: You will never walk alone.

En una estada a Liverpool podem aprofitar per visitar la península de Wirral i passejar per la Reserva Natural de les illes Hilbree, a West Kirby. Ens trobarem amb un paisatge costaner, bucòlic, ideal per passejar.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here